Haberler

Yabancı Diplomatlar Ahmet Hakan'ı Evinde Ziyaret Etti...

Belçika'nın İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini isteyen ülkeler olarak gazetecilere yönelik şiddetten çok endişeliyiz Haber Murat DELİKLİTAŞ - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosları, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Belçika'nın İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini isteyen ülkeler olarak gazetecilere yönelik şiddetten çok endişeliyiz

Haber Murat DELİKLİTAŞ - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA

Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosları, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Belçika'nın İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini isteyen ülkeler olarak gazetecilere yönelik şiddetten çok endişeliyiz dedi.

Geçtiğimiz hafta evinin önünde saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan'ı, bugün, eski bakanlardan Işın Çelebi ile Belçika'nın İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach ve Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen ziyaret etti.

Ahmet Hakan'ın Teşvikiye'deki evine ilk ziyareti yapan ve 'Mesnevi'yi hediye eden eski bakanlardan Işın Çelebi, çıkışta yaptığı açıklamada, 'Bu saldırı hepimize yapıldı dedi.

4 DİPLOMAT BİRLİKTE ZİYARET ETTİ

Çelebi'nin ayrılmasının ardından, Ahmet Hakan'ı, Belçika, Hollanda, Fransa ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosları ziyaret etti.

Geçmiş olsun ziyaretinin ardından, diplomatlar adına Belçika'nın İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem bir açıklama yaptı. Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayan Vantieghem, şunları söyledi

'Biz buraya planlı olarak saldırıya uğrayan Türkiye'nin önemli gazetecilerinden Ahmet Hakan'a saygılarımızı sunmaya geldik. Bunu, Türkiye'de hangi kanaat önderi olursa olsun yapardık. Ahmet Hakan çok önemli bir gazeteci. Onun başına gelenler karşısında onunla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Sadece bir gazetecinin değil, herhangi bir vatandaşın fikirleri nedeniyle tehdit edilmesi Türkiye için kabul edilemez bir şey' Basın özgürlüğüne saygımızı sunmak için de buradayız. Çünkü Fransız filozofu Voltaire'in söylediği ilkeye inanıyoruz. Voltaire'in dediği gibi, 'Fikirlerinizi paylaşmasam da, onları savunmanız için ölene kadar savaşmaya razıyım?. Biz, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini isteyen ülkeler olarak, gazetecilere yönelik şiddetten çok endişeliyiz. Artık bu vaka Türk adaletinin elinde.

Henri Vantieghem, açıklamanın ardından, 17 Ocak 2013 tarihinde vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın fotoğrafını cebinden çıkararak, 'Mehmet Ali Birand'ı anmak istiyorum. Çünkü kendisi de fikir hürriyeti açısından çok önem taşıyan gazetecilerden biriydi dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun İstanbul Belçika Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title