Haberler

Gümüşhacıköy'de Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Güncelleme:

Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefliği, Saraycık köyü Bakacak sırtı mevkisinde ve Kağnıcı köyü yaylasında yaban hayvanlarının yaşam alanına yem bıraktı.

Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefliği tarafından Saraycık köyü Bakacak sırtı mevkisinde ve Kağnıcı köyü yaylasında yaban hayvanlarının yaşam alanlarına yem bırakıldı.

Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefi Turgay Deligöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarına yem takviyesinde bulunduklarını anlattı.

Amaçlarının kışın yiyeceğini bulamayan yaban hayvanlarına yaşam desteği sağlamak olduğunu ifade eden Deligöz, "Doğanın dengesini sağlamak adına üzerimize yüklenen önemli bir görev. Bu görev geçmişten gelen bir görev aynı zamanda. Osmanlı zamanında da kışın yiyeceğini bulamayan yaban hayvanlarına yaşamlarını devam ettirmeleri için destek sağlanmıştır, katkıda bulunulmuştur. Buna en iyi örneği tarihi kaynaklara baktığımızda Darı Vakfı'nı gösterebiliriz. Kışın yiyeceğini bulamayan kuşlara destek sağlamak amacıyla bir vakıf kurumuştur" dedi.

Bu şekilde belirli periyotlarla çeşitli mıntıkalarda yiyecek ve yem desteği sağlamaya devam edeceklerini aktaran Deligöz, "Bu çalışmalarla Osmanlı'dan gelen adetlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhacıköy Saraycık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title