Haberler

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı -

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü ekipleri, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük geçen yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü ekipleri, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük geçen yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Aralarında kadınların da bulunduğu görevliler tarafından Yarkaya köyünün dağlık kesimlerine, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem ve sakatat konuldu.

Şube Müdürü Haydar Taşdemir, kış mevsimi boyunca kuş ve diğer hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktıklarını söyledi.

Doğanın dengesi için yaban hayatın korunması gerektiğini, kış mevsiminde yabani hayvan ve kuşların adeta hayatta kalma mücadelesi verdiklerini belirten Taşdemir, yiyecek bulamayan birçok hayvanın da açlıktan telef olduğunu ifade etti.

Taşdemir, kış mevsiminde doğaya düzenli olarak yem bıraktıklarını bildirerek, "Ekiplerimiz, dağlık bölgelere düzenli yem bırakıyor. Bıraktığımız yemleri de sürekli takip ederek hayvanlar tarafından yenilip yenilmediğine bakıyoruz. Eğer bir bölgede bırakılan yem olduğu gibi kalıyorsa yemleri farklı bölgelere ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Kadın personellerden Güngör Kaya ve Gurbet Asya da zor koşullar altında dağ köylerine çıkarak hayvanların aç kalmaması için sakatat ve yem bıraktıklarını vurgulayarak, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title