Haberler

    Xperia Z4'ün Çıkış Tarihi, Özellikleri ve Fotoğrafları Sızdı

    Sony'nin yeni amiral gemisi modeli olacak olan Xperia Z4 hakkında yeni bilgiler geldi.

    Emre Çetinkaya - -

    Sony, bir taraftan yeni amiral gemisi modeli Xperia Z3'ün satışlarıyla uğraşırken, diğer taraftan da gelecek senedeki amiral gemisi telefonu Xperia Z4 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda son olarak Sony, Xperia Z4'te olmasına kesin gözüyle bakılan dünyanın ilk faz algılamalı kamera sensörü, Exmor RS IMX230'ı duyurmuştu. Bugün ise Xperia Z4 ve Xperia Z4 Ultra hakkında yeni bilgiler geldi.


    Belirtilene göre yaklaşık 2 ay sonra tanıtılacak olan Xperia Z4 ve Xperia Z4 Ultra'nın, 5 Ocak'ta Las Vegas'ta düzenlenecek olan CES fuarında görücüye çıkması bekleniyor.


    Öte yandan Xperia Z4'te 5.4 inç büyüklüğünde Quad HD Triluminos ekran olması bekleniyor. Ayrıca cihazda Snapdragon 810 yongası yerine Snapdragon 805 yonga setinin olacağı söyleniyor. Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip olacak olan Xperia Z4'te 4 GB da RAM yer alacak.


    Phonearena sitesinin tedarikçilere ve ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı habere göre, cihazda 20.7 MP değerinde arka kamera bulunacak. Bu değere bakıp Xpeira Z3 ile aynı olduğunu düşünebilirsiniz ancak önceden de belirttiğimiz gibi Xperia Z4'te farklı bir kamera sensör bulunacak. Son olarak Xperia Z4'te 4.8 MP değerinde özçekim kamerası ve 3420 mAh değerinde de bataryanın olacağını belirtelim.


    Peki ya Xperia Z4 Ultra?


    Kaynaklar ayrıca Xperia Z4 Ultra'ya dair bilgiler de vermiş. Belirtilene göre Xperia Z4 Ultra'da ise 5.9 inç büyüklüğünde Triluminos ekran bulunacak. Ayrıca cihaz gücünü ise Snapdragon 805 yonga setinden ve 4 GB RAM'den alacak. Çift LED flaşlı 16 MP değerinde kameraya sahip olan Xperia Z4, 5.7mm inceliğinde olacak.


    Şimdilik iki cihazın özelliklerine dair elimizde olan bilgiler bunlar. Aşağıda ise bu cihazlara dair sızan fotoğrafları bulabilirsiniz.









    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Sony Xperia Las Vegas Sony Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title