Haberler

    Xperia Z1 İçin Android 5.1 Rom'u Yayınlandı

    Sony'nin yaklaşık iki sene önce piyasaya sunduğu Xperia Z1 için Android 5.1 ROM'u hazır hale geldi.

    Emre Çetinkaya - -

    Bu hafta güncelleme işine hız veren Sony, ilk olarak amiral gemisi Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact için Android 5.0.2 Lollipop güncellemesini dağıtmaya başlamıştı. Bunun hemen ardından ise Xperia Z2 için Lollipop güncellemesi yayınlanmıştı. Şimdi ise bu telefonlardan çok daha önce piyasaya sunulmuş olan Xperia Z1 telefonu ile ilgili bir güncelleme haberi geldi.


    XDA Geliştiricilerforumunda kullanıcılar, Xperia Z1 için Android 5.1 ROM'unu hazır hale getirdi ve betasını yayınladı. Şu an için birkaç telefon haricinde hiçbir telefonu Android 5.1 güncellemesi gelmedi. Bu yüzden bu ROM büyük bir ayrıcalık. Ancak tabii ki Sony'nin yayınladığı bir güncelleme olmadığı için çeşitli sorunların olması muhtemel.


    Diğer taraftan, bu güncellemede şu an için sadece kamera ve GPS'in çalışmadığı belirtiliyor. Kullanıcı bu sorunların ise en kısa sürede giderileceğini söylüyor. Xperia Z1 için Android 5.1 ROM'una buradan ulaşabilirsiniz.




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Sony Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title