Haberler

Volkan Bozkır: "Eğitim Bütçesi, Son 12 Yılda İlk Defa Milli Savunma Bütçesini Geçti"

Eyüp Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 7 okul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eyüp Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 7 okul düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene katılan Avrupa Birliği Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, eğitime yapılan yatırımlardan söz ederek, "Son 12 yılda eğitime verilen önem sayesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçelerinde eğitim bütçesi Milli Savunma bütçesini ilk defa geçmiştir" dedi.

Eğitime yatırımlarını sürdüren Eyüp Belediyesi, ilçeye kazandırılan 7 ayrı okulun açılışını gerçekleştirdi. Alibeyköy Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 7 okulun toplu açılış törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Avrupa Birliği Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sırasıyla protokolde yer alan isimler birer konuşma yaptı.

Yapılan toplu açılış töreninde 19 derslik, 4 laboratuvarıyla İslambey İlkokulu, 24 derslik 4 laboratuvarıyla Göktürk İmam Hatip Ortaokulu, 24 derslik 2 laboratuvar, 1 kapalı spor salonuyla Karadolap İlkokulu, 26 derslik 4 laboratuvar, 1 kapalı spor salonuyla Şehit Furkan Doğan İmam Hatip Lisesi, 32 derslik 6 laboratuvarıyla Alibeyköy Anadolu Lisesi, 6 dersliğiyle Düğmeciler Anaokulu ve 12 dersliğiyle Ahmet Edip Önder Özel Meslek Eğitim Merkezi olmak üzere 7 okulun açılışı törenle gerçekleştirildi. Kırmızı kurdele kesilerek yapılan açılış törenine öğrenciler de sahneye geçerek katıldı.

"EĞİTİM BÜTÇESİ, İLK DEFA MİLLİ SAVUNMA BÜTÇESİNİ GEÇTİ"

Törende bir konuşma yapan Volkan Bozkır, "Eğitim bütün ülkelerin temelidir. Türkiye Cumhuriyeti'nde de eğitime verilen önem gerçekten her geçen yıl daha da artmaktadır. Ama bazı rakamları telaffuz etmekte de tabiatıyla da ihtiyaç var. Türkiye son 10 yılda 12 yılda eğitim alanında kat ettiği mesafe gerçekten cumhuriyetin bugünkü dönemlere kadar kat ettiği mesafe ile kıyaslandığında çok büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti'nde son 12 yılda eğitime verilen önem sayesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçelerinde eğitim bütçesi Milli Savunma bütçesini ilk defa geçmiştir. Bunu rakamlarla ifade etmek gerekirse 2002 yılında 7 buçuk milyar TL olan eğitime ayrılan bütçedeki pay, 2015 yılında 87 buçuk milyar TL'ye ulaşmıştır. Yüksek öğretime baktığımızda 2002 yılında 2,5 milyar TL pay ayrılan yüksek öğretim, 2014 yılında 17 milyar TL bütçemizden pay almıştır. Türkiye'nin 75 üniversitesi bugün 186 üniversiteye ulaşmıştır. Bugün bütün bu tablonun içinde gerçekten hepimizi gururlandıran ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan çok önemli bir açılış projesinin parçası olmaktan dolayı da ben gurur duyuyorum" dedi.

"ÇOK GÜZEL İMKANLARINIZ VAR"

AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli ise, "Ne mutlu bize ki bir değil iki değil üç değil dört değil beş değil 7 okulumuzun birden açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu muazzam bir onur. İnşallah daha sonraki dönemlerde de açılışını yaptığımız bu okuldan mezun olan öğrencilerin değişik başarılarına tanıklık etmek üzere de toplanırız. Şu anda eminim sizlerin bize göre kıskanacak, başkalarının kıskanacağı, başkalarının gıpta ile bakacağı çok daha güzel imkanlarınız var" şeklinde konuştu.

"BU OKULLAR BENİM ÇOCUĞUM"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, "Bugün çok gururluyum, mutluyum. Ben geçen dönem İstanbul'un il meclisi üyesiydim ve ilçemizin eğitim ihtiyacının giderilmesi, okulların yapılması adına gerçekten çok büyük çabalarım, gayretlerim oldu. Bugün açılışını yapacağımız 5 tane devlet okulu ve 1 anaokulu, yedincisi bir bağışçımız tarafından yapıldı, ama 5 tane devlet okulumuz ki bir tanesi de burası ve bir anaokulunun yapılmasında hepsinde özellikle saydım hepsinde tüm süreçlerini takip eden, tıkandıkları zaman müdahale eden bir kardeşinizim. Dolaysıyla bu okullar benim birer yavrum, benim birer çocuğum. Çok yoğun çalıştım bütün süreçlerini biliyorum. ve mutluyum" diye konuştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da, "Böylesine güzel devasa bir binamızın, bir kurumumuzun sevgili yavrularımıza layık olduğunu aslında onların her zaman daha iyisine layık olduklarını biliyorum. Bugün burada açılışını yapmış olduğumuz 7 okulumuzun 4 tanesi yeni projedir, yeni yatırımdır. İl Milli Eğitim Müdürünüz olarak bu hizmetlerin devam etmesi noktasında sizlere her zaman hizmet etmeye devam edeceğimizi ifade ediyor hepinize saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış töreninin ardından protokolde yer alan isimlere öğrenciler tarafından çiçek verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Volkan Bozkır Ak Parti İstanbul Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title