Haberler

Voctest Merkezi Tekstıl İçin Dönüm Noktası Olacak

Güncelleme:

'Yetkinlik Etkinlik Sağlar' projesi ile yola çıkıldı ve tüm Türkiye' ye hizmet verecek Sınav Test Belgelendirme Merkezi kuruldu, akredite oldu ve MYK nezdinde de yetkilendirilmiş kuruluş oldu.

Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) tarafından hazırlanarak yürütülen, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ‘UYEP Projesi VOC Test Merkezleri Hibe Programı’ çerçevesinde, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) tarafından yürütülen ‘Yetkinlik Etkinlik Sağlar’ adlı 265 bin  euroluk proje hakkında gelinen son aşama,  Bursa Voc Test Merkezi Akreditasyonu ile ilgili olarak BESOB Beşevler Hizmet Binası’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, AB yolunda ilerleyen Türkiye’de üretim standartlarının AB kalitesine yükselmesi ve bütün sektörlerdeki çalışanların özelliklede de teknik personelin sertifika sahibi olmaları gerektiğini belirterek, Dokuma desinatörlüğü alanında çalışan diplomalı ya da alaylı tüm çalışanların sınava girerek AB üyesi ülkelerde de geçerliliği olan bu sertifikaya sahip olmalarının çok önemli olduğunu, Sınav Test Merkezinin sadece Bursa’ya değil tüm Türkiye’ye hizmet vereceğini söyledi. Ayrıca işveren açısından da test merkezinin ayrı bir öneminin olduğunu söyleyerek,  belgeli personel çalıştırmasının işveren pirimi ödemesi açısından devlet desteğini sağlayacağını kısaca hem çalışanı hem de işvereni teşvik ve destekleyen bir proje gerçekleştirildiğini söyledi.

Usta, Vali Münir Karaloğlu’ nun da Bursa’yı ilgilendiren her projeyi desteklediğini ancak sürdürülebilir olması konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini, yaptık oldu bitti değil, sonrasının da planlanması gerektiğini, sürdürülebilir projeler hazırlanmasını istediğini söyleyerek,  Bursa Voctest Merkezi’nin TÜRKAK dan akreditasyon belgesi almaya hak kazanarak “Yetkinlik Etkinlik Sağlar” projesinin sürdürülebilirliğini de kanıtladığını anlattı.

Açılış Konuşmasını gerçekleştiren Arif TAK Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi İşbirliği ile yazılıp yürütülen “Yetkinlik Etkinlik Sağlar Projesi’nin sonucunda kurulumu gerçekleştirilen Bursa Voctest Merkezi’nin TÜRKAK dan akreditasyon belgesi almaya hak kazandığını ifade ederken bu süreçte çalışan tüm personele teşekkür etti. Ayrıca MYK nezdinde de yetkilendirilmiş kuruluş olunması sonrasında işverenlerin personelleri için alacakları belgelerin %50 sinin KOSGEB tarafından karşılanabileceğini belirtti.

Toplantı Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta , BESOB Başkanı Arif TAK , Bursa KOSGEB İl Müdürü Ahmet AKDAĞ,Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Dilek TOPRAKKAYA KUT , BESOB  Başkan Vekili Fahrettin BİLGİT , BESOB Yönetimi ,BESOB Genel Sekreteri Ramazan TUNCER, Osmangazi ve Yıldırım Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri,BESOB a bağlı oda başkanları, Bursa AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi çalışanları, “Yetkinlik Etkinlik Sağlar” Projesi Koordinatörü Betül ÖZYAŞAR, Bursa Voctest Merkezi Personel ve Komite Üyeleri katılımı ile gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title