Haberler

Viranşehir'e 60 Kişilik Yezidi Grup Daha Getirildi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine, Şengal ve çevresinde IŞİD çetelerinin baskısından kaçan 60 kişilik Yezidi grup daha yerleştirildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine, Şengal ve çevresinde IŞİD çetelerinin baskısından kaçan 60 kişilik Yezidi grup daha yerleştirildi.

IŞİD çetelerinin baskılarından kaçan ve Türkiye'ye Silopi'den giriş yapan 60 kişilik Yezidi grubu Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde belediye konuk evine yerleştirildi. Çoğunluğu kadın ve yaşlılardan oluşan grupları, Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Filiz Yılmaz ve meclis üyeleri karşıladı. Eş Başkan Yılmaz gelen Yezidilere yardım yapacaklarını ve çadırlar kurulana kadar belediye konuk evinde barındıracaklarını belirtti. Karşılamada konuşan Yılmaz, "Bizler sonuna kadar sizlerin yanındayız. Kendinizi burada yalnız hissetmeyin. Belediye ve Viranşehir halkı olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yılmaz, Irak'tan gelen Yezidilerin geçici olarak belediye konuk evlerinde ağırlanacağını, çadırların kurulmasının ardından yeni yerlerine yerleştirileceğini ifade etti. Öte yandan Viranşehirliler de Yezidilerin yardımına koştu. Sebze, meyve ve kuru gıdalar getiren yurttaşlar, yüz binlerce liralık para yardımı yaptı.

Öte yandan daha önce de 30 kişilik Yezidi grup, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine getirilerek yerleştirildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title