Haberler

Vietnam Savaşının Simgesi Kim Phuc, Şehitler Tepesi'nde Gözyaşı Döktü

Güncelleme:

Vietnam Savaşının sembol ismi Kim Phuc, bugün Şehitler Tepesi'ne karanfil bıraktı. Kim Phuc'un anma sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Vietnam Savaşının sembolü Kim Phuc, bugün Şehitler Tepesi'ne gelerek 44 şehit için karanfil bıraktı.

ŞEHİTLER TEPESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

53 yaşındaki Phuc'un gözyaşlarını tutamaması kameralara yansıdı. Sarıyer Belediyesi'nin davetiyle kendisi gibi UNESCO iyi niyet elçisi olan Zülfi Livaneli'nin 50. Sanat yılı etkinliklerine katılmak için İstanbul'a gelen Phuc, ülkesine dönmeden önce Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Zülfi Livaneli'yle birlikte 44 şehit için karanfil bırakan ve Türk bayrağıyla poz veren Phuc, "Şehit düşen kahramanlar için, kalbimin derinliklerinden saygı sunmak için buradayım. Ailelerine, acı çekenlere yine kalbimin derinliklerinden sabırlar diliyorum, dua ediyorum. Acılı aileleri şunları söylemek gerekir ki; bu ülke onları seviyor. İstanbul onları seviyor.Tanrı onları seviyor." diye konuştu.

"TEKLİFİMİZİ KABUL ETTİ"

Türkiye'nin içinde bulunduğu dönem itibariyle, çok ciddi acılar yaşadığını söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Dileriz ki bu acı son olsun. Şehitlerimizin anısına buraya geldik. Kim Puck, Zülfü Livaneli'nin 50. Sanat yılı için geldi. 'İstanbul tehlikeli, gitme' telkinlerine rağmen, ' ben barış için gideceğim' dedi ve dün bunu konuşmalarında belirtti. Bugün buraya gelelim diye teklif ettiğimizde de kabul etti." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'YE BARIŞ GELSİN"

Zülfü Livaneli ise, "Bütün dünyada, çocuklar ölmesin, savaşlar olmasın, gençler toprağa düşmesin diye uğraşan, hayatını buna adamış bir insan. Dünkü sempozyumda konuştu ve dedik; 'ben kurtuldum, şanslıydım. Ama Aylan'lar ve diğer çocuklar kurtulamadı'. Bugün toprağa düşen gençlerimizi, şehitlerimizi anmak için, onlara saygımızı sunmak için buradayız. 2016 yılı çok acılı bir yıl oldu. Çok şehidimizi oldu, Diliyorum ki 2017 yılı bizim ulus olarak daha çok kenetlendiğimiz, bütünlendiğimiz, bütün mezhep farklılıklarını, etnik farklılıkları, ideolojik farklılıkları geride bırakıp, birbirimize sımsıkı sarıldığımız bir yol olsun. ve Türkiye'ye barış ve huzur gelsin, acılarımız son bulsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zülfü Livaneli Şükrü Genç İstanbul Vietnam Güncel Haberler

title