Haberler

Vestel, Yerli Otomobil İçin Bende Varım Dedi!

Zorlu Grubun üyesi Vestel, akıllı telefondan sonra, yerli otomobil sektörüne de adım atacağını açıkladı!

Zorlu Grubun üyesi Vestel, akıllı telefondan sonra, yerli otomobil sektörüne de adım atacağını açıkladı!

Bir süre önce Vestel, Venüs ismiyle, sözüm ona "yerli" telefon sloganı kapsamında akıllı telefon pazarına giriş yapmıştı. Her ne kadar bu girişim Vestel'i, özellikle ülkemizin ithal akıllı cihazlara olan görüşünü, vergi anlamında farklı yönlere çekmesinde öncü olan isim olarak akıllarda yer etmesine yol açmışsa da, son gelen bilgilere göre Vestel ; uzun süredir çalışmalarına devam ettiği yerli otomobil sektörüne, yakın zamanda adım atacağını resmi ağızdan doğrulayacak.

Vestel'den, yerli elektrikli otomobil!

Kaydedilen bilgilere göre Vestel, 1 yılı aşkın süredir elektrikli motor ve bileşenleri ile ilgili geniş çalışmalar ve büyük yatırımlar yapılıyor. Öyle ki söz konusu yatırımların 1 milyon Dolar seviyesine ulaştığı aktarılıyor.

Yakın zamanda, doğrudan Vestel tarafından doğrulanması beklenen söz konusu 1 milyar Dolar tutarındaki elektrikli otomobil araç ve bileşenleri yatırımın kapsamı ise, şu an için elektrik motoru ve kontrolcüleri olarak sınırlı kalacağa benziyor.

Vestel, Manisa'da elektrikli araç motoru üretecek!

Yine aktarılan bilgilere göre ise Vestel, söz konusu elektrikli araç girişim yatırımı için, Manisa ilinde yer alan tesisini tercih etmiş. Yerli elektrikli araç konusunda, ülke desteğini de aldığı belirtilen Vestel, geçtiğimiz günlerde Bilin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, Manisa Vestel gezisinin de, bu elektrikli araç motoru üretim çalışmaları ile ilgili olduğu söyleniyor.

Vestel'in bu yerli elektrikli otomobil yatırım kapsamının ise şu an için, elektrikli araç motor ve kontrol kartları tasarımı ve üretimi ile sınırlı kalacağı, dünya genelinde büyük otomobil firmalarının elektrikli araç bileşen parçalarına da bu kapsamda cevap verebileceği dillendiriliyor.

Önümüzdeki günlerde, doğrudan Vestel tarafından resmi açıklama ile doğrulanması beklenen bu 1 milyar Dolar değerindeki yerli elektrikli otomobil yatırımı, diğer yandan aynı kategori için de büyük istihdam oluşturacağa benziyor.

http://www.teknotalk.com/vestel-yerli-otomobil-icin-bende-varim-dedi-41087/

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Vestel Teknoloji Haberler

500

Yorumlar (3)

cczvv:

Bir tasarımcı olayımda şu ülkenin apple nı kuracam :)) İnşallah ama birazda destek olsa ülkemiz :) ah be cok geç kaldınız :(

0
0
yanıtYanıtla
StuttgartMobil-IOS:

Korkaklar hep elestirir is yapmaz

0
0
yanıtYanıtla
uurMobil-ANDROID:

Ürünler satılmayınca ek vergi getirtdi elektroniğe. Şimdide otomobil sektörü... batcak zahar bu zorlu. çırpınışlara baksana...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title