Haberler

Vergi Haftasının 24.'sü Kutlanıyor

Güncelleme:

Çorum'un Osmancık İlçesinde 24. Vergi Haftası Kutlama Etkinlikleri başladı.

Çorum'un Osmancık ilçesinde Osmancık Malmüdürlüğü tarafından Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başlayan tören düzenlendi.

Törene, Osmancık Malmüdürü Hüseyin Zengin ile malmüdürlüğü personeli katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Osmancık Malmüdürü Hüseyin Zengin, "Vergi Haftası'nın 24. kutluyoruz. Ülkemize, mükelleflerimize ve personelimize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Daha çok vergi daha güçlü Türkiye için gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Zengin; "Bilindiği gibi bu yıl 25 Şubat - 03 Mart 2013 tarihleri arasında 24. sü kutlanan Vergi Haftasının amacı, vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarımızın vergi konusundaki görüş ve önerilerinin alınması, gelir dağılımında adaletin sağlanması, haksız rekabetin önlenmesi, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, vergi politikalarına katılımlarının sağlanması ve idare mükellef ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesidir.

Vergileri tabana yaymak, adil bir şekilde toplamak ve ülke kalkınmasına hizmet etmek devletlerin asli görevlerinden birisidir.

Vatandaşların görevi ise vergisiz kazanç elde etmemektir.

Bu nedenle, gerek Gelir İdaresi Başkanlığı ve gerekse Çorum Defterdarlığının hazırlamış olduğu program dâhilinde Yaygın ve Yoğun Vergi denetimleri yapılmaktadır. Yapılan bu denetimler mükellefin bilinçlendirilmesi, noksanlıklarının tamamlattırılması, Vergi Daireleri ile mükellefler arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi amacını taşımaktadır.

Şunu unutmayalım ki: vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.

Kazançlarımızı ne kadar çok vergilendirirsek bize hizmet olarak döneceğini bilmeli, bunun neticesinde ülkemizin daha müreffeh ve mutlu günler yaşayacağının bilincinde olmalıyız". Şeklinde konuştu.

Törenin ardından Osmancık Malmüdürü Hüseyin Zengin ve malmüdürlüğü personeli Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük' ü, Osmancık belediye Başkanı Bekir Yazıcı' yı makamında ziyaret ederek vergi haftası ile ilgili rozet taktılar. Ardından Sivil toplum örgütleri başkanları ziyaret edildi.

Kaymakam Küçük, Müdür ve personelin 24. Vergi Haftasını kutladı. Küçük; Bireylerin vergisini vermesi gerektiğini ifade ederek, verginin ülke kalkınmasındaki önemine değindi.

Zengin; Osmancık Malmüdürlüğü olarak 31/12/2012 itibariyle 23.521.688,46.TL gelir elde ettiklerini, 31/12/2012 itibariyle ise toplam 47.386.936,62.TL Giderleri olduğunu belirterek 2012 Yılı Gelirin Gideri Karşılama Oranı ise %49,63 olduğunu ifade etti.

Kutlamalar çerçevesinde hafta boyunca çeşitli kurum, kuruluş ve okul ziyaretleri yapacaklarını, en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükelleflere Teşekkür Belgeleri vereceklerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Zengin Osmancık Türkiye Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title