Haberler

Vergi Borçlarında Elektronik Tebligat Dönemi Başlıyor

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek borç tebligatlarının elektronik ortamda gönderileceğini açıkladı. Tebligatı okuyan mükellefin 'okundu' bilgisi anında Maliye'ye düşecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılacak kanun değişikliğiyle Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) tebligatlarını mükelleflere artık elektronik ortamda göndereceğini söyledi. Şimşek, "Bu sayede hız, etkinlik ve verimlilik artacak, tebligatların ulaşım sorunu ortadan kalkacak ve sadece bu iş için harcadığımız yıllık yaklaşık 100 milyon lira devletin cebinde kalacak" dedi.

DEVLET HIZLA ALACAĞINI İSTEYECEK

Maliye Bakanlığı, GİB'in tüm birimlerinden mükelleflere yönelik yapılacak bildirimlerin ve tebligatların elektronik yolla hızlı ve etkin yapılmasına olanak verecek e-Tebligat uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

HER MÜKELLEFİN BİR HESABI OLACAK

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şimşek, tebligatların şu anda GİB'in merkez birimleri veya vergi dairelerinden çok sayıda memur ve posta yolu ile yapıldığını ifade etti. Bunun da hem ilgili memurlar üzerinde ciddi bir iş yükü oluşturduğuna hem de hız ve etkinliği düşürdüğüne dikkati çeken Şimşek, artık bu sistemden vazgeçtiklerini söyledi. Yapılacak kanun değişikliğiyle tebligatlarda elektronik sisteme geçileceği bilgisini veren Şimşek, şunları kaydetti: "Gelir İdaresi Başkanlığımız, tebligatlarını mükelleflere artık elektronik ortamda gönderecek.

DEVLET ANINDA BİLECEK

Şu anda kullandığımız internet vergi dairesi içinde her mükellefin bir hesabı olacak ve tebligatlar, bu sistem üzerinden ulaştırılacak. Buraya bir tebligat yapıldığında, mükellefin sisteme kayıtlı cep telefonuna ve e-mail adresine de bir bildirim gidecek. Mükelleflerimiz böylece, sistem üzerinden kendilerine bir tebligat geldiğinden haberdar olacak.

VATANDAŞIN OKUDUĞU GÖRÜLECEK

Mükelleflerimiz, tebligata baktığı zaman GİB'in bundan otomatik haberi olacak ve böylece tebligatın kişiye iletildiğinden emin olunacak. Ayrıca, mükellef buraya baksın veya bakmasın, belirli bir gün sonra tebligat yapılmış sayılacak."

İSPAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ KOLAYLAŞACAK

e-Tebligat uygulaması ile gönderimlerle ilgili her aşamanın kayıt altına alınacağını da anlatan Şimşek, bu sayede GİB ve mükellef açısından ispat yükümlüğünün de kolaylaşacağını söyledi. Şimşek, böylece maliyetlerin de ciddi oranda düşeceğini vurgulayarak, "Bu sayede hız, etkinlik ve verimlilik artacak, tebligatların ulaşım sorunu ortadan kalkacak ve sadece bu iş için harcadığımız yıllık yaklaşık 100 milyon lira devletin cebinde kalacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (36)

recep:

esi türkeye can kurban yeni türke lalon fatar temizlesın gariban al zengine yandaşına ve bilalın havuzun çal çırp yeni türke kım çalarsa çırparsa baba yığıt odur

22
1
yanıtYanıtla
RemzimobilWeb@haberler.com:

Gemiyle yakalar kurtuluş yok Devletten demeyin akp den deyin bari

19
0
yanıtYanıtla
ŞEYTAN ÜÇGENİ:

HIR SIZ LARRRRRRRRRRRRR

16
2
yanıtYanıtla
maraşlı:

vatandaşta devleti yakalıyor ama devlete icra koyamıyoruz. naapcaaz şimdi.

16
0
yanıtYanıtla
NER DE ADALAT:

MİLLETEN VERGİ TOPLAYIN-SONRADA AYAKKABI KUTUSUNNDAN SAKLAYIN. . DEVLET BABA BEY EVENDİ

16
0
yanıtYanıtla
HAYDAR:

ümüğümüzü sıktınız be yeter artık. vergi cehennemi olduk. diyanet bile saltanatlıkla yönetiliyor

15
0
yanıtYanıtla
galipmobilWeb@haberler.com:

ne bükbir hizmet devlet alacağını bırakmayaacak yok maliye mafyayla anlaşsın alacağını öle tahsil etsin millet hwrhun intihar ediyor kimse borcunu ödeyemiyor insangibi yaşayamıyor türkiyede sadece yüzde1 bir elit tabaka yiyip içip para kazanıyor gercekten millet zorda

14
0
yanıtYanıtla
serkan:

devlet herşeyimize el koyuyor genede ayaklanmıyor bu millet tebrikler

12
1
yanıtYanıtla
serkan:

devletin kasasında para kalmadı vatandaşa sardı devlet

12
1
yanıtYanıtla
cagdasmobilWeb@haberler.com:

Vatandaşın devletten alacağı olunca sittin senede odemiyor, devlet alacaklı olduğunda whatsapp gibi okundu uygulamasi yapıp tepesine biniyor ...

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title