Haberler

Venezuela'da Maduro Karşıtı Pasif Direniş

Venezuela'da Maduro karşıtı pasif direnişFiliz Yavuz Madrid, 25 Nisan (DHA) - Venezuela'nın başkenti Karakas'ta devlet başkanı Nicolás Maduro'ya karşı dördüncü haftasına giren gösterilerde bugün strateji değişikliğine gidildi.

Venezuela'da Maduro karşıtı pasif direniş

Filiz Yavuz Madrid, 25 Nisan (DHA) - Venezuela'nın başkenti Karakas'ta devlet başkanı Nicolás Maduro'ya karşı dördüncü haftasına giren gösterilerde bugün strateji değişikliğine gidildi. Sağ partilerin oluşturduğu muhalefet koalisyonu Demokratik Birlik Masası (MUD) bugün ülke genelinde pasif bir direniş başlattı. Venezuela'da daha önce hiç denenmemiş olan pasif direniş eylemin amacının Maduro üzerindeki baskıyı arttırmak olduğu bildiriliyor.

12 saat hayatı durduracaklar

MUD'un çağrısıyla sokağa çıkan göstericiler sabah saatlerinde bir araya gelerek başkent Karakas'ta ana bulvarları ve otoyolları kapattı. Göstericiler 12 saat boyunca ülkenin her yerinde hayatı durdurmayı planlıyor. Miranda eyalet valisi ve muhalefetin eski başkan adayı Henrique Capriles Twitter hesabından 'Ülke genelindeki pasif direniş bay Maduro anayasaya saygı gösterene ve yaptığı darbeyi durdurana kadar devam edecek' açıklamasını yaptı.

Venezuelada muhalefet erken seçim yapılmasını, 2014den beri tutuklu olan Karakas eski belediye başkanı Chacao Leopoldo López de dahil olmak üzere siyasi tutukluların serbest bırakılması, gıda ve ilaç sıkıntısının hafifletilmesi için bir insani yardım koridorunun oluşturulmasını ve meclisin tanınmasını istiyor.

3 haftada 20 kişi öldü

Protestolar Başkan Maduro'nun pazartesi günü televizyonda hükümet karşıtı bir askeri bir komplo kurulduğunu ilan etmesinin ve 'arkasında ABD'nin bulunduğu bu darbe girişiminin elebaşlarından birinin tutuklandığını söylemesinin üzerine başlamıştı.

Çarşamba akşamı yapılan gösterilerde 3 kişi yaşamını yitirmiş, cuma geceyarısına kadar süren protestolarda bazı dükkanlar yağmalanmış ve yağma sırasında 11 kişi ölmüştü. Venezuela devlet başkanı Nicolás Maduro ise, toplam 20 kişinin öldüğü gösterilerin sorumlusu olarak muhalefet partilerini sorumlu tutmuştu.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, bir buçuk yıldır uyardığı Meclis'in yetkilerini Mart 2017'de anayasaya uymadığı gerekçesiyle elinden almıştı. Muhalefet kararı darbe olarak nitelemiş ve Maduro yanlısı olarak tanımladıkları Yüksek Mahkeme'nin bu kararının, diktatörlük kurma girişiminin bir parçası olduğunu savunmuştu. Mahkeme kararını geri almak durumunda kalsa da 3 hafta süren gösterilerde 4 kişi ölmüştü.

Ekonomisi giderek kötüleşen ülkede başkan Maduro ve ABD destekli sağ muhalefet arasında siyasi kriz de sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Venezuela Madrid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title