Haberler

    Veliler Okul Seçerken Nelere Dikkat Etmeli ?

    Wise TV'ye konuşan Uğur Okulları Genel Müdürü Lokman Durak, tercih döneminde velileri, okul seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı.

    Wise TV'ye konuşan Uğur Okulları Genel Müdürü Lokman Durak, tercih döneminde velileri, okul seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı.

    Devlet okullarının birbirleri ile benzerlik gösterdiğini söyleyen Durak, velileri kendilerine en yakın okulları tercih etmeleri konusunda uyardı: "Öğrencilerin çoğu okulunu TEOG sonucuna göre seçtiler ve Anadolu liselerini tercih ettiler. Velilere tavsiyem büyük şehirlerde evlerine en yakın okulları tercih etsinler. Çünkü devletin okullarının hepsi aynı özelliklere sahip. Aynı öğretmenler aynı fakültelerden mezunlar ve aynı özlük haklarına sahipler hemen hemen hiç farkları yok. Bazı yıldızlaşmış okullarımız da var fakat orayı yıldızlaştıran öğretmeni ya da okulu binası değil öğrencilerdir."

    Tercih döneminde açıkta kalan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Durak konuşmasına şöyle devam etti: "Üç defa daha tercih yapan bir grup öğrencimiz istedikleri liseye gidemeyip bunun yerine açık liseleri tercih edecekler. Bu öğrencilerimiz için bizim gibi okullar devreye giriyor ve bu tarz dershaneden dönüşen temel liseler daha ekonomik oluyor. Eğer akademik bir eğitim almak istiyorsa öğrenci hedefinde bir üniversite varsa bu okulları tercih edebilir, ayrıca devletin verdiği teşviklerden de faydalanabilir."

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title