Haberler

Vekaletle Kurban Kesimini Videoya Çekip Sms Atacaklar

Bazı dernekler, yapılacak kesimleri video görüntülerini bağışçılara gönderecek, bazıları da kısa mesajla bildirecek Kurban Bayramı öncesinde dernek ve vakıfların kurban bedelleri 240 lira ile 1000 lira arasında değişiklik gösteriyor Yurt dışı kurban kesimlerinde özellikle Afrika ülkelerine ağırlık veriliyor

SARP ÖZER - Kurban Bayramı'nda vekaletle kurban kesecek dernek ve vakıflardan bazıları, yapılacak kesimlerin video görüntülerini bağışçılara gönderecek, bazıları da kısa mesajla kesimin yapıldığını bildirecek.

Vekaleten kurbanların kesileceği yerler belirlenirken özellikle Afrika ülkeleri dikkate alınıyor, bağış yapmak isteyen vatandaşlara kesim yerleriyle ilgili çeşitli alternatifler sunuluyor. Vekaleten kurban bedelleri, kesim yapılacak bölgelere göre 240 lira ile 1000 lira arasında değişirken, bazı dernekler tek fiyat uygulaması yapıyor.

Bazı yardım kuruluşları, kurban kesiminin ardından bağışçılara, kısa mesajla bildirimde bulunacak, bazıları da çektikleri video görüntülerini CD'ye kaydederek bağışçıların adresi gönderecek.

-Türkiye Diyanet Vakfı

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla yaptığı "Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu" başladı.

Bu kapsamda kurban bedelleri yurt içi ve yurt dışı olarak ayrıldı. Yurt içinde kurban bedeli 550 lira, yurt dışı kurban bedeli ise 380 lira olarak belirlendi. Yurt dışındaki kurban kesimlerini, Din Hizmetleri Müşavirlikleri, ateşelikler, TİKA ve Dışişleri Bakanlığı ile vakıf görevlilerinin organize edecek. Kurbanlıklar, başta Afrika olmak üzere, Balkanlar, Orta Asya ve diğer ülkelerde kesilerek buralardaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Vakıf, bu yıl yurt dışında 60'ı aşkın ülke ve 100 bölgede kurban kesimi planlıyor.

TDV, kurban kesimlerinin hemen sonrasında bağışçılara kısa mesajla bildirim yapacak, bayramın sona ermesi ile de tüm bağışçıların adreslerine birer mektup göndererek kurbanlarının nerede kesildiği hakkında bilgi verilecek.

-Türk Kızılayı

Türk Kızılayı da kurban vekalet bedelini yurt içi ve yurt dışı olarak ayırdı. Yurt içinde 575 lira olan kurban bedeli, yurt dışı için 300 lira olarak belirlendi. İsteyenler ücreti kredi kartıyla 4 taksitte ödeyebilecek.

Veteriner kontrolünden geçirilen kurbanlıklar İslami şartlara uygun olarak kesilecek. Din görevlilerinin de eşlik edeceği kesimde, işlemler noter huzurda gerçekleştirilecek. Kurban etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğince konservelenecek.

Yurt içindeki kesimlerin video kaydı yapılacak ve kayıtlar CD halinde teşekkür belgesi ve bir kutu konserve ile vekalet verenlerin adresine gönderilecek.

-Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurban bedelleri, bölgelere göre farklılık gösteriyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü yaptığı açıkamada, dernek olarak Türkiye başta olmak üzere orta Afrika, doğu Afrika, güney Afrika, uzakdoğu Asya, orta Asya, güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'da mazlum ve muhtaçlar için kurban keseceklerini belirtti.

Bir yıl boyunca evlerine hiç et girmeyen ihtiyaç sahiplerine, hayırseverlerin kurbanlarını ulaştıracaklarını ifade eden Köylü, ülke ve bölgelere göre üç farklı kurban bedeli belirlediklerini söyledi.

Kurban bedellerinin Nijer, Burkina Faso, Mali, Çad, Kamerun, Cibuti, Somali ve Kenya'nın dahil olduğu Afrika grubu 250 lira, Pakistan, Moro, Afganistan'ın bulunduğu 1. Asya grubu 300 lira, Arakan, Kırgızistan, Çeçen kampları ve Bangladeş'in bulunduğu 2. Asya grubu 350 lira, Türkiye, Mısır, Suriye kampları, Filistin kampları, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Makedonya grubu 490 lira ve Gazze için 700 lira olacağını bildiren Köylü, hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.

Cansuyu'na güvenen hayırseverlerin emanetlerini dünyanın üç kıtasına ulaştıracak olmanın heyecanı içinde olduklarını belirten Köylü, talebe göre kurbanları istenilen bölgede kestireceklerini vurguladı.

-TSK Mehmetçik Vakfı

TSK Mehmetçik Vakfınca ise bu yılki kurban bedeli 545 lira olarak belirlendi. Kurbanlıkların kesimi modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında yapılacak.

Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerindeki şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine et olarak, kesim bölgesi dışında bulunan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve bağışçılara da kavurma eti olarak dağıtılacak.

Kurban bedelini, yurt dışındakiler 265 dolar veya 200 avro olarak ödeyebilecek.

Kesim sonrası, kurban kavurması (yurt içinde), teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı ile arzu eden bağışçılara kurban kesimi görüntülerinin CD'si ulaştırılacak.

-İHH İnsani Yardım Vakfı

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri kurban kampanyasında 114 ülke ve bölgeyi ziyaret edecek. Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleriyle yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastaneler olacak.

Kurban bedelinin 400 lira olarak belirlendiği kampanya kapsamında bağışlanan kurbanlar İHH ekipleri tarafından bağışçıların kendi seçtikleri bölgelere ulaştıracak.

İHH ekiplerince, çalışma yapılacak ülke ve bölgelerden satın alınacak kurbanlar, bayram namazının ardından İslami usullere uygun olarak kesilecek. Hazırlanan kurban etleri bayramlaşmanın ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, bağışçılara da İHH tarafından kurbanlarıyla ilgili bilgilendirme yapılacak

-Kimse Yok mu Derneği

Geçen sene 73 ülkede kurban dağıtımı yapan Kimse Yok mu Derneği bu yıl kurban dağıtımını 100'e yakın ülkeye çıkarmayı hedefliyor.

Kurbanlıkların kesimleri, Türkiye'de ve yurt dışında belirlenen merkezlerde, noter, din görevlisi ve veteriner hekim eşliğinde, İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda gerçekleştirilecek. Kurban kesildikten sonra bağışçının cep telefonuna kurbanın kesildiğini bildiren cep telefonu mesajı gönderilecek.

Yurt içinde ve yurt dışında kesilen kurbanların etleri, dernek tarafından sosyal incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere, gönüllüler tarafından adreslerinde teslim edilecek.

Yurt içi kurban bedeli 700 lira belirlenirken yurt dışı kurban bedelleri, Afrika ve Asya için 300 lira, orta ve güney Amerika için 400 lira, Ortadoğu ve Balkanlar için 500 lira ve Filistin için 1000 lira olarak belirlendi.

-Deniz Feneri

Deniz Feneri Derneğince ise kurban hisse bedeli yurt içinde 560 lira, yurt dışında 240 lira olarak tespit edildi. Deniz Feneri bu yıl, Türkiye, Afganistan, Bangladeş, Bosna Hersek, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filistin, Gana, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Yemen'de kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Dernek, bu sene de geçen yıl olduğu gibi Suriyeli sığınmacılara et yardımı yapacak. Ayrıca bu yıl Suriye içerisinde de kurban kesimi yapılacak.  Suriye kurban bedeli 560 lira olarak belirlendi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title