Haberler

Vefakar Kedi 1 Yıldır Sahibinin Mezarında Bekliyor

Güncelleme:

Endonezya'daki bir kedi, sahibine olan vefasını mezarı başında bekleyerek gösteriyor.

Endonezya'da yaşanan hikaye, duyunların gözlerini yaşartıyor.

YABANCILARA YAKLAŞMIYOR

28 yaşındaki Keli Keningau Prayitno, yakınlardaki bir mezarlıktan geçerken ağlayan bir kedi görünce sahiplenmeye karar vermiş. Ancak bu kararı pek de bir işe yaramamış. Küçük kedi ertesi gün yine sahibesinin mezarının başına gitmiş. Sevimli kedicik sahibesinin mezarını sadece kendisine mama veren, sahibinin çocuklarının evine gittiğinde terk ediyormuş. Kendisine su ve mama veren yabancılara yaklaşmayan kedinin tek yaptığının sahibinin mezarı üzerinde yuvarlanmak, orada miyavlamak ve uyumak.

DERİNDEN ETKİLİYOR

Mirror'a açıklama yapan Keli, "Orada uyuyor ve miyavlıyor. Görmesi çok üzücü ama bu durum hayvanların sahiplerine ne kadar yakın olduğunu gösteriyor." dedi. Hayvan uzmanlarına göre kediler rahat ve umarsız görünse de sahiplerinin ölümü onları derinden etkiliyor. Kedilerde anksiyete, dış dünyaya ilgi kaybı görülebiliyor. Bazı vakalarda anti-anksiyete ilaçlarının kullanılması gerekebiliyor.

Gizem Aydoğan - PembeNar

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title