Haberler

Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İzleyicilerden görüntüler Model uçakların uçuşundan görüntüler Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in konuşması Model uçak pilotunun açıklamaları Uçak standından görüntüler Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı açıldı Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un adını taşıyan Çankaya'daki park, model uçak tutkunlarını ağırlayacak Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: "Havacılık konusunda eksik olan bir hizmeti vatandaşlara sunmak için bu parkı açtık" Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden biri olan, ilk uçak tasarım ve üreticisi Vecihi Hürkuş anısına Çankaya Belediyesi tarafından yapılan park, model uçak tutkunlarının adresi olacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İzleyicilerden görüntüler

Model uçakların uçuşundan görüntüler

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in konuşması

Model uçak pilotunun açıklamaları

Uçak standından görüntüler Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı açıldı

Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un adını taşıyan Çankaya'daki park, model uçak tutkunlarını ağırlayacak

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen:

"Havacılık konusunda eksik olan bir hizmeti vatandaşlara sunmak için bu parkı açtık"

Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden biri olan, ilk uçak tasarım ve üreticisi Vecihi Hürkuş anısına Çankaya Belediyesi tarafından yapılan park, model uçak tutkunlarının adresi olacak.

Çankaya İlkbahar Mahallesi'nde yapılan Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı'nın açılışı, törenle gerçekleştirildi. Parkın açılışına CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Hava Tuğgeneral Atilla Yurttaş, Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Salim Kaya, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve model uçak tutkunları katıldı.

Törende konuşan Taşdelen, parkın uluslararası standartlara uygun olarak yapıldığını belirtti.

"Havacılık konusunda eksik olan bir hizmeti vatandaşlara sunmak için bu parkı açtık" diye konuşan Taşdelen, parkta model uçakların hem yapılacağını hem de uçurulacağını söyledi.

Vecihi Hürkuş'un hem Kurtuluş Savaşı'nın hem de bu ülkenin yeniden kuruluşu için verilen savaşın kahramanlarından biri olduğunu belirten Taşdelen, şöyle konuştu:

"Savaşlarda ülkesi için mücadele eden ve ülkesinin savaşlarda çaresiz kalmaması için halkını eğiten bir direnişçinin portresini tekrar halkımızın ve ülkemizin gündemine getiriyoruz. Atatürk'ün en büyük ideali, kendi kendine yeten bir ülke inşa etmekti. Çünkü ancak böyle bir ülke bağımsız ve özgür kalabilir. Bugün yaşadığımız sorunlar Atatürk'ün devrimci dehasının ne kadar önemli ve gerçekçi olduğunu ortaya koymaktadır. İşte Vecihi Hürkuş, bu ülkenin kendi uçağını yapmasının gereğine inanmış ve bunu en zorlu koşullarda başarmış biridir."

Konuşmasında, belediye olarak yeşile verdikleri öneme de işaret eden Taşdelen, "Bu parkla beraber ve bu yıl içerisinde yapacağımız 26 yeni parkımızla beraber Çankaya'daki park sayısını 500'e çıkaracağız. Biz kenti betonla değil, yeşille donatıyoruz." ifadesini kullandı.

Açılış törenine katılan Ankara Model Uçak Kulübü Başkanı İsmail Yücel ve Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Salim Kaya, Taşdelen'e teşekkür plaketi sundu.

Tayyareci Vecihi Hürkuş Derneği Başkanı Bahadır Gürer ise parka Hürkuş'un adının verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Tarihimizin kahramanlarından birinin adını yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Parkın açılışının ardından Melih Ulupınar ve Okan Çindemir tarafından model uçak gösterisi sunuldu.

Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı'nın açılışına katılan Çankaya Evleri'nin minik kursiyerleri de, hobi havacılık bölümünde, atıklardan uçak yaptı.

Başkent'te yeni bir tema parkı

Çankaya Belediyesi tarafından hizmete açılan Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı, Başkentte yeni bir tema park olarak hizmet verecek.

7 bin metrekare alana kurulu park içinde 100x10 metre genişliğinde asfalt uçak pisti, apron alanı, güvenlik amaçlı kafes tel çit içerisinde bulunan tribün ve şarj destek üniteleri bulunuyor.

Ayrıca model uçak kullanıcıları için tamirat masaları ile eğitim ve etkinlik konteyneri de parkta yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Vecihi Hürkuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title