Haberler

Vatikan Sözcüsü: Papa'nın Özel Uçağı Yok

Güncelleme:

Vatikan'dan Türkiye'deki 'Özel uçak' tartışmalarına dair açıklama yapıldı. Vatikan Sözcüsü, "Papa'nın ne özel uçağı ne de helikopteri var. Geçmişte de hiç olmadı." dedi.

Vatikan'dan Türkiye'deki 'Özel uçak' tartışmalarına dair açıklama yapıldı. Doğan Haber Ajansı muhabiri Esma Çakır'a konuşan Vatikan Basın Sözcü Yardımcısı Peder Ciro Benedettini, "Vatikan'ın, yani Papa'nın ne özel uçağı ne de helikopteri var. Geçmişte de hiç olmadı. Papa, İtalya içi ve yurtdışındaki seyahatlerinde, Alitalia'dan kiralanan bir uçağı kullanıyor" dedi.

"UÇAĞA BİNEN KARDİNALLER BİLE PARA ÖDEMEK ZORUNDA"

İtalya Ulusal havayolu şirketi Alitalia'dan uçak kiralama bedelini Vatikan'ın karşıladığını söyleyen Benedettini, "Papa ile birlikte uçağa binen herkes kendi payına düşeni ödemek zorunda. Yani üst düzey din adamları olan kardinaller, gazeteciler vs. herkes buna dahil" şeklinde konuştu. Peder Benedittini, "Yani papa, Alitaila uçağını charter (özel sefer) gibi kullanıyor" dedi. Kasım Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren Papa Francesko'ya uçakta eşlik eden 70'e yakın gazeteci arasında Doğan Haber Ajansı İtalya muhabiri Esma Çakır da vardı. Çakır bu seyahat belirlenen ücreti ödemişti.

"PAPA'NIN TEK AYRICALIĞI ÖN KOLTUKTA TEK OTURABİLMESİ"

Dünya çapındaki 1 milyar 200 milyon Katolik Hristiyan'ın ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesko'nun seyahatlerinde uçağa 70'e yakın gazeteci binebiliyor. Alitaila, Vatikan'a kiralanan uçağı ertesi gün tarifeli seferlerinde kullanmaya devam ediyor. Papa'nın herhangi bir yolcudan farkı ise ön koltukta tek başına oturma ayrıcalığına sahip olması. Papa ayrıca ziyarette bulunduğu ülkelerde şehirlerarası uçuş yapacaksa genellikle o ülkenin havayolu şirketini kullanıyor. Ancak ruhani lider de Ankara'dan İstanbul'a geçerken THY yerine yine Roma'dan hareket eden Alitalia uçağını tercih etti. Özel helikopteri de bulunmayan Papa, İtalya içerisindeki kısa mesafeli yerlere ise İtalyan Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle gidiyor.

"KULLANILAN ARAÇ, ADI ÜZERİNDE 'TAHSİS' EDİLMİŞ BİR ÖZEL UÇAKTIR"

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yaşanan tartışmalara dair cevap niteliğinde şu açıklama yapıldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız NTV'deki canlı yayında Diyanet İşleri Başkanımızın, bulunduğu makam itibarıyla Papa gibi özel uçak kullanabilmesi gerektiğinden söz etmiştir. Dile getirilen bu görüşten hareketle medyada kimi meslektaşlarımızın Papa'yla ilgili başlattıkları tartışmada sorulması gereken doğru soru şudur: Papa hava yoluyla yaptığı seyahatlerde tarifeli uçak mı kullanıyor yoksa özel uçak mı? Elbette özel uçak. Bu çerçevede aracın Alitalia veya bir başka kurum tarafından tahsis edilmesi, kullanılan uçağın tarifeli olmadığı gerçeğini değiştirmez. Nitekim kullanılan araç, adı üzerinde 'tahsis' edilmiş bir özel uçaktır. Özel uçak olması için, aracın illa Vatikan'ın veya Papa'nın mülkiyetinde olması gerekmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği de, Diyanet İşleri Başkanlığı makamına özel uçak kullanma imkanının sağlanmasının isabetli olacağını vurgulamaktan ibarettir"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esma Çakır Türkiye Vatikan İtalya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (52)

selo:

papa sadece bir adamı değil kendisi aynı zamanda bir devlet başkanıdır. Buna rağmen uçağı yoktur, Mercedesleri de yoktur.

9
4
yanıtYanıtla
Hakim:

bizimkiler yer bunların yalanlarınıda, el oğlu yemez. yedirir. . .

9
2
yanıtYanıtla
MHPmobilWeb@haberler.com:

Duydun mu erdoğan

9
0
yanıtYanıtla
Birol:

AL buyur, Tayyib ve AKP ne kadar yalan yorum yapiyor;)))) Rezil ve kepaze oldunuz her yerde;))))

8
0
yanıtYanıtla
herhangi bir koyun:

Reis var dediyse, yoksada vardır.

5
3
yanıtYanıtla
vatandaşmobilWeb@haberler.com:

Diyanet İşleri Başkanı sen islami boylemi ogretcen önce lüks içinde yaşamayı bırak Ben asgari ücretle . Hakkım haram olsun sana da sana o aracı verenede.s .

8
0
yanıtYanıtla
Tuncay ÖzbeklMobil-IOS:

Insallah bizim dianet baskanin Özel ucak ve helikopter olur,neyimiz eksik.

0
7
yanıtYanıtla
Orhan Kaptan:

simdide bütün isler bittti papanin avukatliginimi yapiyorsunuz?o göstermelik ondaki para kimsede olmadi hic

3
4
yanıtYanıtla
hadi buna da cevap ver ))):

eyyyy erdoğan ne diyecen buna. . milleti kandırmaktan vazgec bizi aptal yerine koyma artık

5
2
yanıtYanıtla
vatandaşmobilWeb@haberler.com:

Ama devlet icinde bir devleti var. Bankalari var yilik 60 milyar € geliri var zaten Vatikan devletinin neyi var ise papanin emrinde degil mi Dünyanin en güvenilir zihrli arabalariniz yok mu Şimdi papanin şahsina ait olan bir ucagi yok demek ile neyi inkar yada sptirmak istersiniz.

1
5
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title