Haberler

Vatanları İçin Yemin Ettiler

Manisa’da acemi eğitimi gören erler, 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun kışlasında düzenlenen törenle yemin etti.

Manisa'da acemi eğitimi gören erler, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun kışlasında düzenlenen törenle yemin etti.

Manisa'daki 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun kışlasında yemin töreni düzenlendi. Acemi eğitimlerini alan 3 bin 978 1995/4 tertip ve 216 361'inci Kısa Dönem olmak üzere 4 bin 194 Mehmetçik için düzenlenen yemin törenine Tugay Komutanı Yavuz Ekrem Arslan, gaziler ve aileleri katıldı. Yemin töreninde bazı aileler göz yaşlarını tutamazken, bazı aileler evlatlarını bulabilmek için farklı iletişim yolları denedi. Bir ailenin plastik bir çubuğun üzerine "İlkay Çorum, 2. Tabur 6. Bölük" yazarak oğluna ulaşmaya çalışması dikkat çekti. Yemin töreni öncesi Tugay Komutanı Yavuz Ekrem Arslan kürsüye gelerek askerleri selamladı. Arslan'ın yerini almasıyla birlikte, Tugay Sancağı bando eşliğinde yerini aldı. Sancağın geçişi sırasında aileler ve komutanlar sancağı ayakta selamladı. Askerlerin büyük bir heyecanla beklediği yemin etme merasimi yapılan anonsla birlikte başlarken, Mehmetçikler yemin etmek üzere silah ve Türk bayrağıyla donatılan masaya geldi. Mehmetçikler gür sesleriyle yemin ederken aileleri cep telefonlarından fotoğraf çekti. Acemi erlerin yemin etmesinin ardından konuşma yapan Tugay Komutanı Yavuz Ekrem Arslan, "Bu yeminle siz sadakatle hizmet edeceğinize, emirlere ve amirlerinize itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu yeminin teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava kadar su kadar toprak kadar kutsaldır. Komutanınız olarak sizin yeminlerinize bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağınıza gönülden inanıyorum" dedi.

Askerlerinin yemin etmesinin ardından Tugay Komutanı Arslan tarafından, daha önceki yıllarda vatani görevini Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yapmış 37 Mehmetçiğin babasına katılım belgesi verildi. Ayrıca törende birliğe ilk katılan ve spor, eğitim ve bakım konularında başarı göstermiş 19 acemi ere başarı ödülü ve hediyeleri verildi.

Törenin sona ermesiyle birlikte aileler ve askerlerin buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Bazı aileler tören alanında gözyaşları içinde oğullarını ararken, oğluna kavuşan aileler sevinç çığlıkları attı. Yemini eden ve henüz bir kaç aylık olan asker bir baba ise oğluna gözyaşlarıyla sarıldı. Oğlunu öpmeye doyamayan askerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Arslan Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title