Haberler

Vatandaştan Bankaya Haciz

Güncelleme:

İstanbul'da, özel bir bankadan çektiği krediler için kesilen masrafların iadesini isteyen vatandaş, ödeme yapılmaması üzerine bankaya haciz çıkarttırdı.

Bir bankadan çektiği 4 ayrı krediye ödediği dosya masraflarının toplamının iadesi için mahkeme aracılığıyla icra takibi başlatan, bu takibin kesinleşmesine ve yapılan resmi ihtarlara rağmen alacağını tahsil edemeyen vatandaş, borcunu ödemeyen bankaya haciz işlemi gerçekleştirdi.

4 KREDİDEN KESİLEN MASRAFLARI GERİ ALDI

Söz konusu bankanın Avcılar şubesinden 11 Mart 2008'de 70 bin liralık konut kredisi çeken Mehmet Kodalak, aynı bankanın merkez şubesinden 6 Aralık 2010'da ve 29 Ocak 2013'te, İkitelli şubesinden de 3 Temmuz 2014'te bireysel tüketici kredisi çekti. Bu krediler için banka, "dosya masrafı" adı altında Kodalak'tan 2 bin 213 liralık kesinti yaptı.

Çektiği 4 ayrı kredi için söz konusu masrafı ödeyen Kodalak, mahkemelerin dosya masrafı tahsillerinin tüketicilere iade edilmesi kararlarını görmesi ve dosya masraflarının bankalar tarafından tahsil edilemeyeceği haberlerini okumasının ardından, kendisinden tahsil edilen masrafların iadesini bankadan talep etmek üzere avukat Ali Çezik ile görüştü.

BANKA ÖDEMEYİ YAPMADI

Müvekkilinden kredi masraflarına ilişkin banka dekontlarını alan avukat Çezik, 17 Temmuz 2014'te, masrafların tahsili için İstanbul 35. İcra Müdürlüğü'ne takip kararı aldırdı. İlgili bankanın itiraz etmesi ya da ödeme yapması gereken kesin takip tebligatı ulaşmasına rağmen, yasal süre olan 7 günü geçirerek borcu ödememesi üzerine Çezik, bankanın hukuk servisiyle görüştü. Kendisine borcun en kısa zamanda ödeneceği bilgisi verilmesine rağmen alacağı tahsil edemeyen avukat Çezik, icra müdürlüğü aracılığıyla bankaya ödeme ihtarı gönderdi ve tebligatın ulaşmasının ardından bankayı bir kez daha aradı.

HACZE GİTTİLER

Geçen 2 aylık süreçte herhangi bir sonuç alamayan Çezik, bir kez daha icra müdürlüğüne başvurarak, memur vasıtasıyla bankaya hacze gidilmesini ve alacağın bankanın kasasından icra memuru vasıtasıyla tahsil edilmesini (kasa haczi) talep etti. İcra müdürlüğünün kasa haczi kararı vermesinin ardından avukat Çezik, icra memuru ve yedi eminle bankanın en yakın şubesi olan Çağlayan şubesine hacze gitti.

Bankadaki görevlilerinden müvekkilinin alacağını isteyen Çezik, görevlilere mahkeme kararını gösterdi. Merkez şubedeki yetkililerle görüşen görevlilerin, ödeme için bankanın kasasının açılmamasını rica ettiği Çezik, müvekkilinin hesabına 1 saat içinde EFT yoluyla ödeme yapılacağı taahhüdünü memur ve yedi emin imzasıyla tutanağa yazdırarak bankadan ayrıldı.

Mehmet Kodalak'ın avukatı Çezik'in faiz ve masraflarla toplam 2 bin 700 lira alacağı tahsil edeceği öğrenildi.

"TÜRKİYE HUKUK TARİHİNDE BİR İLK"

Banka çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ali Çezik, "Bankanın ödemediği borç için bankaya hacze gelmiştik. Şimdi fiili haciz yaptırmadılar ve borcu hemen ödeyeceklerini söylediler. Gün içerisinde icra hesabına EFT geçilecek. Bu şekliyle de bankanın direndiği borç bugün itibarıyla ödenecek. Bu da Türkiye hukuk tarihinde belki ilk diye düşünüyorum. Bundan sonra, en azından böyle durumlarda bankalara veya büyük şirketlere bir ders olur. Hukuk herkese hukuktur" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Türkiye Avcılar Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

Fatma:

İki kelime ile, Helâll Olsun :):):) Devletin yapamadığını vatandaş yapmış. . .

14
0
yanıtYanıtla
özer öz.:

Dinsizin hakkından imansız gelir. . . helal olsun. . . ben de başladım işlemlere. . .

13
0
yanıtYanıtla
Kemal GÜLOL:

Helal olsun. . . Devlet vatandaşını hem bankalara hemde hukuksuz ve tüketicileri zor durumda bırakan böyle işletmelere büyük cezalar vermeli.

12
0
yanıtYanıtla
aykan mazmanoğlu:

ben avukatım arkadaş türk hukuk tarihin de nasıl ilk yazarsınız 2 yıldır avukatlar bu işle uğraşıyo bu olay yeni gibi aktarılmış çok güldüm

9
1
yanıtYanıtla
HÜSEYİN DEMİR:

GÖR BAK BANKA 2700 TL Yİ KATMERLİ FAİZİYLE GERİ ALIR . ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE ADALET ZENGİNİN TARAFINDA

9
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bankalar canlarının istediği kanunu çıkarttırıyor. Vatandaştan farklı adlar altında kafasına göre para kesiyor. Bazıları hesap dökümünü karman çorman gösteriyor neyin ne olduğu belli değil ki vatandaş itiraz etmesin. Yok hesap kesim ücreti yok hesap işletim ücreti kırtasiye masrafı vs vs. Çete gibi olmuşlar.

9
0
yanıtYanıtla
MED:

Helal Olsun sonuna kadar helal olsun.

5
0
yanıtYanıtla
uğur yalçın:

helal olsun. . . hep bankalarmı yapacak tı. ???

5
0
yanıtYanıtla
avukat katibi:

saçma sapan haber yapmayın ben kayseride bi banka avukatının katibiyim burda 1 yıldır var bu olay günde neredeyse farklı bankaların 50 şubesine hacze gidiyolar nasıl bi haber bu :)) bu tüketici kararları yüzünden hiç bişey bilmeyen avukatlar zengin oldu yaptığınız habere bak :D

3
1
yanıtYanıtla
madur:

helal olsun sayın alıcezık bey valla cokta guzel konusmusun adalet ınsalah mazlumun yanında olur hep alah fırsat vermesın yasal tefecılere

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title