Haberler

Vatandaşlar Kurbanlıklarını Kesti

Trabzon'da Kurban Bayramı- Bayram namazının kılınmasının ardından kurbanlıklarını belediyenin kesim noktalarına götüren vatandaşlar yoğunluk oluşturduTRABZON (AA) -Trabzon'da bayram namazının kılınmasının ardından kurbanlıklarını belediyenin kesim noktalarına götüren vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Trabzon'da Kurban Bayramı- Bayram namazının kılınmasının ardından kurbanlıklarını belediyenin kesim noktalarına götüren vatandaşlar yoğunluk oluşturduTRABZON (AA) - Trabzon'da bayram namazının kılınmasının ardından kurbanlıklarını belediyenin kesim noktalarına götüren vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.Sabah saatlerinde camilere akın ederek bayram namazında Müslümanlar için dua eden vatandaşlar, namazdan sonra kurbanlıklarını kesim yapacakları alanlara götürdü. Ortahisar Belediyesi tarafından Akyazı semtinde belirlenen kesim noktasında sıra beklemek istemeyen çoğu vatandaşın kurbanlarını kesmeye çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.Bayram öncesi fiyatları yüksek bulan ve kurbanlık almayı son güne bırakan vatandaşlar ise satıcılarla pazarlığa girdi. Sürmene'den 100 küçükbaş hayvanıyla kurbanlık pazarına gelen Yusuf Oylum, satışların istedikleri gibi gitmediğini belirterek, "Hayvanlarımızın yarısını satamadık. Vatandaş 400 lira ve civarında kurban almak istiyor ama bizim için bu fiyatlar çok düşük. İnşallah bayram süresince kurbanlıklarımızı satarız. Satamazsak mecburen tekrar yaylaya götüreceğiz" dedi.Babası ve kardeşleriyle Ağrı'dan gelen besici ise bu sene ilk defa Trabzon'da kurban satışı yaptıklarını ifade ederek, "Vatandaşa fiyatlar yüksek geliyor ama her bütçeye göre satış yapmaya çalışıyoruz. 400 ile 750 lira arasında küçükbaş kurbanlık satmamıza rağmen pazarlık yapmak isteyen çok sayıda insan oluyor" diye konuştu.Alanda kendi imkanlarıyla kurban kesmeye çalışan çok sayıda vatandaş su sıkıntısı yaşarken, kesilen kurbanları ücret karşılığında taşımak için kamyonetiyle gelenler de uzun kuyruklar oluşturdu.Bu arada, İpekyolu Fuar Alanı'nda kurban kesen bir vatandaşın, bıçağı ağzına alarak satır ile et doğraması tehlikeli bir görüntü oluşturdu. -

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Ortahisar Trabzon Akyazı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title