Haberler

Vatan Söz Konusu İse Gerisi Teferruattır

Güncelleme:

İnegöllüler, 15 Temmuz´daki kalkışma gecesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla meydanlara inerek demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Belediye meydanını tıklım tıklım dolduran vatandaşlar ellerindeki bayraklar ve pankartlarla görsel şölen oluşturmaya devam ederken, İnegöl Belediyesi tarafından demokrasi nöbeti tutan İnegöllülere yönelik programlarda sürüyor. Milli İrade Nöbetinin 15. gecesinde İnegöl Belediyesi'nin hazırladığı program ile Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, İnegöllüler ile buluştu. Aslanhan,"Siz o akşam meydanlara inerek, siz hala meydanlarda nöbet tutarak, yüzyıllık bir tarihin akışını değiştiriyorsunuz"dedi.

Ayrıca gecede İnegölspor'un teknik heyeti, futbolcu ve yöneticileri de İnegöl Belediyesi önünde düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. Kulüp tesislerindeki idmanın ardından takım otobüsüne binen teknik heyet, futbolcular şehir turu atarak İnegöl Belediyesi önündeki demokrasi nöbetine katıldı. Futbolcular ve yöneticilerle beraber ellerindeki Türk bayrakları ile sahneye çıkarak ilçe halkını selamladı.

"BİZİ KİMSE BÖLEMEYECEK"

Takım adına açıklama yapan Takım Kaptanı Kemal Hastürk, "15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain saldırı sonrası bu vatan uğruna canını siper eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Çok güzel bir ülkemiz var. Birlik ve beraberlik adına vücudunu siper eden askerlerimizi vatandaşlarımızı gördük. Bizi kimsenin bölemeyeceğini bu vatan uğrunu elimizden ne geliyorsa yapacağımızı tekrardan gördük. Bizler İnegölspor ailesi olarak milli birlik içerisinde sizlerle beraber olmaktan dolayı büyük mutluluk ve kıvanç duyuyoruz" dedi.

YÜZYILLIK BİR TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRİYORSUNUZ

Milli iradeye sahip çıkılan demokrasi nöbetinde daha sonra sahneye Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan çıktı. 15 Temmuz'da insanların sokağa çıkarak tarihin akışını değiştirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Aslanhan, "Bu millet sokaklara dökülerek, Başkomutanın emrini dinleyerek, onun dediğini yerine getirerek, eşi ve çocukları ile ne olur acaba başıma bir şey gelir mi diye düşünmeden sokaklara çıkarak yüreğini, canını feda etmeye hazır olan bu millet o akşam nasıl bir iş başardığını inşallah önümüzdeki süreçte daha net görecek. Siz o akşam meydanlara inerek, siz hala meydanlarda nöbet tutarak, yüzyıllık bir tarihin akışını değiştiriyorsunuz" dedi.

AMAÇ TÜRK MİLLETİNİ BU TOPRAKLARDAN KAZIMAKTI

"15 Temmuz gecesi sadece devleti ele geçirmek, hükümeti düşürmek, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı makamından etmek değildi" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Aslanhan, "Komplo bu milleti bu topraklardan, İslam'ı ebediyen kazımaktı. Endülüs, İspanya'da tarihte görülmemiş bir medeniyet kuruyor. Ticaretiyle, kültürüyle, medeniyetiyle nam salan o devleti, hainler tarihten sildiler. Bugün Endülüs'e ait hiç bir iz hainler tarafından bırakılmadı. İşte 15 Temmuz gecesi aynısını bu ülkede yapmak istediler. Bu hainler bir daha geri dönmemek üzere, bizi Anadolu topraklarından uzaklaştırmak istediler. Rabbine dönen, alnı secdeye değen, gönlü güzel bu millet, maneviyat bahçelerine dadanan domuz sürülerini, ülkemizin zenginliklerini sömürmek isteyen asalaklara, hainlere, kurnazlara öyle bir tokat indirdiniz ki, inşallah bir daha kendilerine gelemeyecekler" şeklinde konuştu.

EVLATLARIMIZI VATAN SEVGİSİ İLE İSLAM NURU İLE YETİŞTİRELİM

Çanakkale'de zafer kazanılıp, sonra İstanbul'da İngilizlere kaybedildiğini belirten Aslanhan, "Bu milletin sarhoşu, berduşu bile birilerinin en iyisinden daha iyidir. Sen vatanıma göz dikersen, sen bayrağıma göz dikersen, sen özgürlüğüme göz dikersen bil ki beni can evimden vurmuşsundur. Bunun karşılığını kat be kat alacaksın. İnşallah almaya devam edeceksin. Çanakkale'de büyük zafer kazandık, sonrasında kaybettik. 1915'te büyük zafer kazanan bu millet, 1918'te İngilizler tarafından İstanbul işgal edildi. Çanakkale'yi geçirmeyen bu millet, başka sebeplerden dolayı maalesef daha ağır fatura ödedi. Bundan sonra aile hayatımızı tekrar gözden geçireceğiz. Son 10 yılda ekonomik olarak çok geliştik. Evlerimiz güzel, arabalarımızı park edecek yer yok. Son 15 yılda hepimiz dünyalık peşinde koştuk. Daha güzel ev, daha güzel tatil... Ama 15 Temmuz gösterdi ki içinde oturduğunuz villalar, sahip olduğunuz dükkânların hepsinin hiç bir anlamı kalmayacaktı. Bir anda sahip olduğunuz her şey yok olacaktı. O zaman gelin buradan ders çıkaralım. Bu günden itibaren tek derdimiz; evlatlarımızı vatan sevgisi ile İslam nuru ile yetiştirelim. Ne olur bundan sonra her gün bir kaç dakika da olsa, yavrularınızla beraber ellerinizi açıp, dua etmekten geri durmayın. Çocuklarınıza daha fazla önem verin" şeklinde konuştu.

BU MİLLET İÇİN VATAN SÖZ KONUSU İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

Aslanhan, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: "Dananın kuyruğunun koptuğu nokta. Avrupa'da 2020 yılında her iki kişiden biri 60 yaşının üzerinde olacak. Avrupa'ya karşı bugün Türkiye'de 18 yaşının altında 27 milyon genç, Nüfusunun %75'i 35 yaşının altında, 70 yalındaki nüfusu sadece % 3.2 ilan muhteşem bir milletin evlatları. Bunlar ne diyor; diyorlar ki bu Türkler gelecek. Bunlar gelince Viyana'dan da dönmezler, anamızı ağlatırlar. O nedenle bunların gençlerini kendi gençlerimiz gibi yapalım diyorlar. 20 yıldır Türkiye'de yapılmak istenen, hedefsiz, karaktersiz, şahsiyetsiz, inançsız, geçmişini tarihini kültürünü bilmeyen, dedelerini tanımayan, yeri gelince dedelerine söven bir gençlik yetiştirmek istediler. TV programları ile yarışmalarla... Kısmen bunu başardılar. Herkesin derdi ünlü olmak, herkesin derdi zengin olmak... Saatlerce gençleri internete bağlı tutarak zannettiler ki biz bu gençleri bitirdik. Bu gençleri kendimiz gibi yaptık dediler ama yanlış hesap Bağdat'tan dönmedi, yanlış hesap 15 Temmuz gecesi bu milletin yüreğinden döndü. Yahu sen dizilerle, programlarla, internetle bu milletin vatan sevgisini yok edeceğini mi zannediyorsun. Belki caminin önünde görsek yüzüne bakılmayacağı, belki sokakta görseniz bu serseri de nereden çıktı diyeceğiniz o yiğit delikanlılar, o akşam kendilerini tankların altına attılar. Bu millet için vatan söz konusu ise gerisi teferruattır" dedi.

MİLLİ İRADE İÇİN BU MEYDANLARI DOLDURUYORUZ

Milli iradeye sahip çıkmak adına gece gündüz demeden demokrasi nöbetine devam eden aziz milletimize ne desek azdır diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; "Darbe kalkışmasının olduğu ilk geceden beri İnegöllüler olarak demokrasiye sahip çıkmak adına, milli iradeye sahip çıkmak adına hep birlikte bu meydanları dolduruyoruz. Belediye olarak ta her gece kendi alanlarında önemli yerlerde olan misafirlerimizi burada sizler ile buluşturarak yaşadığımız bu olayları daha iyi bir şekilde idrak etmek için uğraş veriyoruz ki geleceğe daha sağlam adımlar atalım. Bu gece de eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan hocamızı sizler ile buluşturmak istedik. Hocamız defaatle İnegöl'ümüze gelerek özellikle aile olgusu üzerine konferanslar vererek gönülleri fetheden bir insan. Kendilerine bu gece bizleri yalnız bırakmayıp vermiş oldukları bu güzel sohbet için teşekkür ediyorum" dedi.

AVRUPA VE DÜNYADAN ÇIT YOK

Darbe kalkışması sırasında yaşananlara Avrupa'nın ve Dünyanın kayıtsız kaldığını belirten Aktaş;"246 şehit verdik, Avrupa'dan çıt yok. İnsan haklarından bahsedenler, demokrasiden bahsedenler nerede. Onlara sormak lazım hala neyi bekliyorsunuz. Ama biz biliyoruz ki bu hainleri besleyenler bunlar. Avrupa ve Amerika'dan kumanda ile ülkemize müdahale etmeye çalışıyorlar. Artık milletimiz batının bu oyununa gelmeyeceğini 15 Temmuz gecesi açık bir şekilde bu hainlere gösterdi" dedi.

BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM

Her gece burada toplanarak bu meydanları doldurarak bu hainlere karşı en güzel cevabı vereceklerini belirten Aktaş; "Allaha hamdolsun dik duran bir Cumhurbaşkanımız var, dik duran bir hükümetimiz var ve dimdik duran 79 milyon yürekli, imanlı ve vatansever milletimiz var. Allah hepsinden razı olsun. Lütfen bir olalım, iri olalım, diri olalım dolayısıyla birbirimize sımsıkı sarılalım ki bir daha böyle haince olaylar ile karşılaşmayalım. Bu duygu ve düşünceler ile milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak adına bu meydanları her gece doldurduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sıtkı Aslanhan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title