Haberler

Vatan Caddesi'nde Demokrasi Nöbeti Tutan Vatandaşlara Berat Belgesi

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, demokrasi nöbetinin son gününde Vatan Caddesi’ni dolduran vatandaşlarla buluştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, demokrasi nöbetinin son gününde Vatan Caddesi'ni dolduran vatandaşlarla buluştu. "1453, 1071, bu tarihlerle 15 Temmuz arasında hiçbir fark yok. 1071'in kahramanlarıyla, 1453'ün kahraman gazileriyle 15 Temmuz'un kahraman şehit ve gazileri Allah nezdinde aynı yerdeler" diyen Demir, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara berat belgesi takdim etti.

Demokrasi nöbetinin son gününde vatandaşlar Vatan Caddesi'ndeki yerini aldı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün önünde bir araya gelen coşkulu kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla tüm dünyaya demokrasi çağrısı yaptı. Demokrasi nöbetinin son gününde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Vatan Caddesi'nde toplanan vatandaşları yalnız bırakmadı. Vatandaşlarla birlikte nöbet tutan ve nöbetteki vatandaşlara berat belgesi veren Başkan Demir, "Bundan sonra uyanık uyuyacağız. Yatarken, bu memleket sabahleyin ne olur, bu gece bu hainler sabaha kadar çalışır mı? Bu Anadolu bizim toprağımız olduğu müddetçe, burada yaşadığımız müddetçe başka yapacak şansımız yok. Eğer bu vatanı kendi çocuklarımıza miras bırakacaksak, eğer Fatih Sultan Mehmet Han'ın 1453 yılında fethettiği bu toprakları salimen, aynı vakarla, aynı düşüncelerle, aynı değerlerle geleceğe bırakmak istiyorsak uyanık olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"1453, 1071, bu tarihlerle 15 Temmuz arasında hiçbir fark yok"

Altı saatte darbe teşebbüsünün yerle bir edildiğini vurgulayan Başkan Demir, "1453, 1071, bu tarihlerle 15 Temmuz arasında hiçbir fark yok. 1071'in kahramanlarıyla, 1453'ün kahraman gazileriyle 15 Temmuz'un kahraman şehit ve gazileri aynı yerdeler Allah'ın nezdinde. 40 yıldır bu millete darbe yapmaya çalışanlara bu aziz millet, imanıyla, vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle, millet sevgisiyle altı saatte darbesini yerle bir etti. Bu aziz milletin yiğit ve kahramanca duruşundan kendi imanı, kendi inancı ve vatanı için girdiği bu mücadeleden başarıyla çıktığı için Allah'a hamd ediyoruz, şükürler ediyoruz. Mevlam inşallah bir kez daha bu milleti böyle bir imtihanla imtihan etmez. Onun için de uyanık olacağız ve dua edeceğiz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlara berat belgesi verildi

15 Temmuz akşamından bu yana İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara berat belgesi takdim eden Başkan Demir, "Kutsal nöbetin kutlu bekçilerine, 15 Temmuz'u yaşamış, canını hiçe sayıp vatanı için, milleti için, ülkenin istikbali ile geleceği için her şeyi göze almış ve Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkın, havalimanlarına çıkın talimatıyla da buralara gelmiş, Vatan Caddesi'ne gelmiş, Saraçhane'ye gelmiş, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıkmış, mücadele etmiş tüm insanlarımıza o günün anısına bir berat düzenledik ve onu takdim ediyoruz. Bu aslında tarihi bir vesika niyetine geçecek. İnsanlar çocuklarına, torunlarına, kendisinden sonraki nesillere 15 Temmuz 2016 yılında ülkeyi işgale gelen, adeta bütün dünyanın arkasında olduğu ve içimizdeki hainlerle, asker kılığına girmiş hainlerin Türkiye'yi yok etme pahasına, Türkiye'yi işgale götürecek büyük bir darbeye karşı durduk. Bu da o darbeye karşı duruşumuzun belgesi. O gece dışarı çıkmış, mücadelesini vermiş, demokrasi nöbetini tutmuş tüm insanlarımıza bunu takdim ediyoruz" diye konuştu.

Vatan Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetini sabahın ilk saatlerine kadar tuttu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir Vatan Caddesi Türkiye Politika Güncel Haberler

title