Haberler

Vasi Tayin Edilmek İstenen İki Kız Kardeşten Tepki

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesinde, evlerinde 7 sokak köpeğine bakan Özcan Özenç (50) ve Nuran Özenç (52) adlı kız kardeşler, akli dengelerinin yerinde olmadığı gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılıp, vasi tayini için dava açılmasına tepki göstererek, "Biz deli değiliz. Aklımız yerinde.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesinde, evlerinde 7 sokak köpeğine bakan Özcan Özenç (50) ve Nuran Özenç (52) adlı kız kardeşler, akli dengelerinin yerinde olmadığı gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılıp, vasi tayini için dava açılmasına tepki göstererek, "Biz deli değiliz. Aklımız yerinde. Bütün bunlar hayvan sevgimiz yüzünden başımıza geldi. Eğer bize vasi tayin edilirse onurumuz üzerine yemin ediyoruz, ikimiz de kendimizi yakarız" dedi.

Bayramiç İlçesinde yaklaşık üç ay önce Nuran Özenç ve kız kardeşi Özcan Özenç'in, sporcu kişiliğiyle tanınan ağabeyleri Rıza Özenç (55), içtiği kolonya nedeniyle fenalaşması üzerine kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bu olay sonrası soruşturma için polislerin evlerine geldikleri belirten iki kız kardeş, bazı kişilerin ağabeylerinin sağlığında alkol bağımlığından faydalanarak ismine şirketler kurduğu ve birçok borcunun ortaya çıktığını, bunun üzerine de biri erkek olmak üzere 4 kardeş olarak reddi miras için başvuruda bulunduklarını söyledi. Bu olayın ardından, savcılık da iki kız kardeş ile ilgili vasi tayini için girişimde bulundu.

Geçen 19 Ocak'ta kardeşlerden kalp ve karaciğer rahatsızlığı bulunan Nuran Özenç, polis eşliğinde sağlık kontrolü amacıyla Çanakkale Devlet Hastanesine sevk edildi. Ablasını yalnız bırakmak istemeyen Özcan Özenç de hastaneye gitti. Ancak hastaneden herhangi bir rapor düzenlenmedi, bunun için üniversite hastanesine başvurulması gerektiği belirtildi. Bayramiç Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki vasi davasının ilk duruşması, geçen 5 Şubat'ta yapıldı. İki kardeş de, mahkemede akli dengelerinin yerinde olduğunu ve vasi istemediklerini söyledi.

Vasi adayı olarak gösterilen ablaları M.A. mahkemede, "Her ikisinin de akli problemi yoktur. İkisi birlikte kalıp kendilerini idare ederler. Benim iki çocuğum var. Ben ancak onlarla ilgilenebiliyorum. Kardeşlerimin kısıtlanması halinde vasi olmak istemiyorum" dedi.

Haklarında vasi tayin edilmesi istenen Nuran Özenç ve Özcan Özenç ise, "Bu yaşımıza kadar her işi kendimiz yaptık. Akli bir problemimiz yoktur. Bu nedenle kısıtlanmak istemiyoruz. Bugüne kadar hiçbir psikolojik rahatsızlık ve tedavi görmedik" dedi.

Mahkeme, Nuran Özenç'in Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek yeniden kontrolden geçirilmesine karar verip, duruşmayı 11 Mart tarihine erteledi.

Başlarına gelen olayların bu yaşananların ardından başladığını belirten iki kardeşten Özcan Özenç, "Evimizi ağabeyimizin ölümü nedeniyle polislere ve eş dosta açmıştık. Ne olduysa bundan sonra oldu. Cumhuriyet Savcılığı'na çağrıldık. Akli dengemizin yerinde olup olmadığı soruldu ve kısıtlı adayı olarak belirlendik. Ablamız M.A.'nın da vasi tayin edilmesi için Bayramiç Sulh Hukuk Mahkemesi'nde savcılıkça dava açıldı. Hakkımızdaki soruşturma ve davanın evimizde beslediğimiz 7 köpekle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Akli dengemiz yerinde. Açılan dava kişiliğimizi rencide etmekte. Eğer bize vasi tayin edilirse onurumuz üzerine yemin ediyoruz, ikimiz de kendimizi yakarız. Çünkü bizim onurumuzla oynanıyor. Üstelik tüm bunlara neden olan şikayetçi ya da şikayetçileri de öğrenebilmiş değiliz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayramiç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title