Haberler

4 Teröristin Öldürüldüğü Varto'da Yaşam Normale Döndü

Güncelleme:

Dün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Varto'da 4 terörist ölü olarak ele geçirilirken hayatta normale dönmeye başladı. Hendekler kapatıldı, esnaf kepenklerini açtı.

Muş'a 60 kilometre uzaklıkta bulunan Varto'da, hendeklerin kazılması ve patlayıcıların yerleştirilmesinden sonra Muş Valiliği açıklama yaparak ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Yaklaşık 21 saat süren yasakta halk evlere kapandı ve zaman zaman silahl sesleri yükseldi. Bu sabah 05.00'de yasağın kalkmasında sonra ilçede yaşanalarda ortaya çıkmaya başladı.

Bölgede 4 terörist ölü olarak ele geçirilirken yasağın kalkmasıyla halk evlerinden dışarı çıkmaya başladı ve esnaf kepenlerini açtı. Dükkanlarda zarar olduğu gözüktü.

GENELKURMAY AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Muş'un Varto ilçesinin Hınıs çıkışında güvenlik kuvvetleri ile dün saat 20.30'da çatışmaya giren 4 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Dün saat 15.30'da ise Varto'da, PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensubu 1 kişi bir araçta 9 Kalaşnikof tüfek, 5 roketatarla birlikte yakalandı.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından her iki olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Muş'un Varto İlçe merkezinde devam eden terör eylemleri esnasında, Varto İlçesi Hınıs çıkışında, Jandarma Özel Harekat unsurları ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan silahlı çatışma sonucu, 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist silahları ile birlikte ölü ele geçirilmiştir.

1 ŞAHIS SİLAHLARLA YAKALANDI

Muş'un Varto İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından, yapılan yol kontrol ve araması esnasında, durdurulan araç içerisinde bulunan YDG-H üyesi 1 şahıs yakalanmıştır. Araç içerisinde yapılan aramada; 9 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 5 adet RPG-7 Roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir."

HENDEKLER KAPATILDI

Muş'a 60 kilometre uzaklıkta bulunan Varto'da, Muş, Erzurum, Bingöl ve Varto kavşağı ile Varto ilçe merkezinde, sokağa çıkma yasağından önce PKK yandaşlarınca kazılan hendeklerin bugün kapatıldığı, ancak etrafındaki taş, toprak molozun ise bir çokğunun temizlenmediği görüldü. Kavşaktaki düşen aydınlatma direklerinin kaldırılmadığı dikkati çekti. Ayrıca Muş Caddesindeki bir işyerinde dün meydana gelen patlama nedeniyle hasar olduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Muş Valiliği Hınıs Varto Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (4)

faruk:

Işte bu ya elinize saglık

26
8
yanıtYanıtla
good morning varto:

Varto Ankara''ya bağlandı öyleyse. Özerklik rezaletinden kurtuldunuz, hadi iyisiniz Vartolular. . .

21
7
yanıtYanıtla
Ali Veysel:

Hdpkk nerede orada tuzak bomba kan ve ölüm + etek ve başı örtülü erkekcikler var

22
3
yanıtYanıtla
Anakonda:

Bu vatanda yasamak istemeyen sktrolup gidecek.kapilari acin.bizde polisde bitmez askerde halk da sokaga inerse sizi onlarin elinden feristahida alamaz millet dolu uyarayim.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title