Haberler

Van Yyü'den Darbe Karşıtı Yürüyüş

Yyü'den darbe karşıtı yürüyüşVAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve öğretim üyeleri darbe girişimini protesto etmek için yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.

Yyü'den darbe karşıtı yürüyüş

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve öğretim üyeleri darbe girişimini protesto etmek için yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın da aralarında bulunduğu akademik personel ve idari personelden oluşan 3 bin kişi saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Daha sonra otobüslerle şehir merkezine gelen akademik ve idari personel ellerindeki bayraklarla Cumhuriyet Caddesi üzerinde 'YYÜ burada FETÖ nerede', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak Valilik önüne kadar yürüdü. Burada üniversite personeliyle bir araya gelen Van Valisi İbrahim Taşyapan, konuşma yaptı.

BU DEVLET SAHİPSİZ DEĞİL

Vali Taşyapan darbe heveslilerinin milletin vicdanında mahkum olduğunu belirterek, devletin ve milletin sahipsiz olmadığını söyledi. Vali Taşyapan, şöyle dedi

Ülkemiz çok zor, çok kötü ve çok uzun bir akşam yaşadı. Milletimizin kendilerine verdiği, milletimizin vergileriyle oluşmuş olan silahlar, uçaklar milletin kendisine doğrultuldu. Böyle bir şeyi daha önceki darbeler tarihimizde de görmemiştik. Hakikaten hem ülkenin emniyet güçlerine, hem millet meclisimize, ki orası demokrasinin, vatandaşın, milletin temsil edildiği yerdir. Oraya, vatandaşın kendisine saldırı oldu. Ülkenin tamamını ele geçirmek isteyen bir grup azınlık, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, milletimizin onun çağrısına anında refleks vermesi, Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki ana omurganın dik durması ve bütün bunların bir araya gelmesi ve zamanlamasıyla da püskürtüldü. Ama tarihimize de kara bir leke olarak, hainlerin kalkışması olarak, canilik ve cinayetle ne kadar ileri gidebileceklerini bir göstergesi olaraktan geçmiş oldu. Bu çok şükür, birlik ve beraberliğimize bir motivasyon vermiş oldu. Türkiye'nin her tarafında bütün vatandaşlarımız hiçbir ayrım gözetmeden, siyasi ayrım gözetmeden, sahalara indiler ve püskürttüler. Bu darbe hevislileri halkımızın vicdanında mahkum oldular. Hukukumuzda gerekli en ağır cezayı bunlara verecektir. Bu milletin, bu devletin, sahipsiz olmadığını gördüler. Üniversitemizde bunu ilk gününden itibaren hocamızın gayretiyle başında oldu. Ben Yüzüncü Yıl Üniversitemizin camiasına, duyarlılığına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Daha sonra konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür ederek, Demokrasi mücadelesi vermek için, halkın mücadelesini korumak için ve dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu darbe girişimini savuşturmak için, Türkiye'nin dört bir yanında sokağa çıkmak suretiyle, bu mücadele uğruna canını seve seve vermeyi hedefleyenlere teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Peyami Battal Türkiye Politika Güncel Haberler

title