Haberler

Yaka-Koop Başkanı Gümüşhan : Van'da Son 2 Ayda 14 Kadın İntihar Etti

Güncelleme:

Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) Başkanı Gülmay Gümüşhan son aylarda Van'da artan kadın cinayetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) Başkanı Gülmay Gümüşhan son aylarda Van'da artan kadın cinayetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Van'da son 2 ayda 14 kadının intihar etmesi kadın derneklerini harekete geçirdi. YAKA-KOOP Van Şube Başkanı Gülmay Gümüşhan kadın intiharlarını araştırmak ve intihar eden kadınların aileleriyle görüşmek için yola çıktıklarını anlatan Gümüşhan, intiharların çoğunun Özalp ve köylerinde yaşandığını söyledi. Gümüşhan, "Ölüm şekillerine bakıldığında çoğunun tandır evinde olduğunu gördük. Sadece 2 kişi silahla intihar etmiş. Ailelerle görüştüğümüzde bunların hiçbir sıkıntılarının olmadığını söylediler ama bize görede bunlar birer cinayettir. Yani bunlar bir şekilde intihara sürüklendi diyebiliriz" diye konuştu. Kendi gözlemlerini de anlatan Gümüşhan şöyle konuştu: "Bizim gözlemlediğimiz ve kadınların söyledikler şey, sosyalleşecek hiçbir alanlarının bulunmadığı yönünde. Bu köylere sadece siyasi partiler seçim zamanında gidiyor ve birde dini sohbetler için buralara gidiliyor. Köylerdeki kadın ve çocuklar için merkezler olmalı. Onların vakitlerini geçirebilecek yerler olmalı. Her kadın çaresizliğe düştüğü anda intiharı düşünüyor. İntihara sürükleyen şeyler ailedir, toplumdur, çaresizliktir, ne yapacağını nereye gideceğini bilememektir. Biz köylerde erken yaşta evlilikler üzerine yaptığımız anket çalışmalarında her 3 kadından 2'si erken yaşta evli, okuma yazması yok ve şiddet görüyor. Bizler artık küçük gelinlerin filmini çekmeyi bırakalım. Biz artık çözüm noktasında ne yapabiliriz onu düşünelim. Herkes elini taşın altına soksun. Bizi bu çalışmaya iten bir öğretmenini başvurusuydu. Her kesimden duyarlı olursa insanlar, gerçekten çözülebilecek bir şey"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özalp Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

musa boburmobilWeb@haberler.com:

Allah rahmet eylesin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title