Haberler

Van Gölü'nde Su Sporları Festivali

Van Gölü'nde su sporları festivaliVAN'ın Edremit İlçesi'nde düzenlenen '7'nci Van Denizi Su Sporları Festivali'ne çeşitli spor dallarında katılan sporcu ve takımlar dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Van Gölü'nde su sporları festivali

VAN'ın Edremit İlçesi'nde düzenlenen '7'nci Van Denizi Su Sporları Festivali'ne çeşitli spor dallarında katılan sporcu ve takımlar dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Edremit İlçesi'ndeki Su Sporları merkezinde yapılan festivale Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, İl Jandama Komutanı Albay Yücel Oğuz, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda sporcular ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın yapması ardından Van Valisi İbrahim Taşyapan kürsüye çıktı.

"VAN DENİZİNDEN ÇOK İYİ FAYDALANMIYORUZ"

Van Gölü'nün dünyadaki nadir göllerden olduğunu belirten Vali Taşyapan, festivalin bundan sonraki yıllarda da daha renkli bir şekilde sürdürüleceğini söyledi. Vali Taşyapan, şöyle dedi: "Van Denizi' çok kıymetli. Bu kadar yükseklikte, bu kadar büyüklükte, bu kadar güzellikte bir 'deniz' dünyada nadir bulunan mekanlardan bir tanesi. Ama bizler bu 'denizden' çok iyi faydalandığımızı söyleyemeyiz. Biz de su sporları festivalini, ısrarla sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Çünkü, bu 'deniz' kenarında belki de yapılan en anlamlı etkinliklerden bir tanesi. Burada az katılım vardı, katılımcı yoktu, ilgi yoktur diye bırakmak, doğru değildir. Bence bunu daha da geliştirmemiz lazım. Daha cazip hale getirmemiz lazım. Bunu kurumsallaştırdığınız zaman, daha ileriye götürdüğünüz zaman insanların gönlüne iyi bir şekilde oturttuğunuz zaman ilgi olacaktır."

Beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte festival alanındaki plaj futbolu ve plaj voleybolu müsabakalarını izleyen Vali Taşyapan, havalı tüfek ve dart atışları yaptı. Festival dragon, kürek, kano, yelken, plaj voleybolu ve futbolu ile dart ve satranç müsabakalarında dereceye girenlerelere Vali İbrahim Taşyapan ve protokol üyelerinin kupa ve madalya vermesiyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Özgökçe Van Gölü Edremit Tuşba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title