Haberler

Van Ege'nin Güreş Develeri 2100 Rakımda Idman Yapıyor

Van'ın Başkale İlçesi'ne Ege illerinden getirilen develer, 2100 rakımda karlar üzerinde Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılacak güreşlere hazırlanıyor.

Van'ın Başkale İlçesi'ne Ege illerinden getirilen develer, 2100 rakımda karlar üzerinde Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılacak güreşlere hazırlanıyor. İzmir, Aydın ve Muğla'dan 1 ve 1.5 yaşındayken satın alınan develer, Başkale'de eğitiyor. Kondisyonlarının arttırılması için her gün idman yaptırılan develer 3- 4 yaşına kadar iyi bir güreşçi olarak yetiştiriliyor. Bu develer, Ege illerinde deve güreştirenlere 60 bin liraya kadar yükselen fiyatla satılıyor.

Daha çok çöl hayvanı olarak bilinen develer Van'ın en soğuk bölgelerinden biri olan İran sınırındaki Başkale İlçesi'nin Kocaköy Mahallesi'nde güreşlere hazırlanıyor. Ege illerinden yavru olarak alınan ve Van'ın Başkale İlçesi'ne getirilen tek hörgüçlü 35 güreş devesi, 2100 rakımda bakıcılarının gözetiminde hergün 2 kez kondisyon idmanı yapıyor. Zaman zaman 1 metreyi bulan kar üzerinde soğuk havaya rağmen koşturulan ve güreştirilen develer, 3- 4 yaşına gelince güreşe hazır oluyor.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN SATIYORUZ

Başkale'de babası Aydın Erbay ile 12 yıldır bu işi yaptığını belirten Levent Erbay, develeri 40 bin ile 60 bin lira arasıda sosyal medya üzerinden satışa çıkardıklarını söyledi. Erbay şunları anlattı:

"Yavru olarak Ege illerinden aldığımız develere burada özenli bir şekilde bakıyoruz. Buranın rakımı çok yüksek olduğu için kondisyonları çok iyi oluyor. Hergün idman yaptırıyoruz. Büyük bir zevkle bu işi yapıyoruz. Güreşmeye başlayan develerin görüntülerini çekip sosyal medya üzerinden paylaşıyoruz. Taliplileri gelip bizden satın alıp, güreştirmek için İzmir, Aydın, Manisa gibi illere götürüyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başkale Aydın Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title