Haberler

Van'dan Kısa Kısa

Erciş ilçesinde daha önce kaymakam olarak görev yapan İzmir Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, eski görev yerini ziyaret etti.

Erciş ilçesinde daha önce kaymakam olarak görev yapan İzmir Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, eski görev yerini ziyaret etti.

Beraberindeki 15 kişilik heyetle Erciş'e gelen Baran, ilçede bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak inci kefalinin göçünü izleyen heyet, sonrasında başta Muradiye Şelalesi, Akdamar Adası, Ahlat Selçuklu mezarlığı ve Van Kalesi olmak üzere Van Gölü çevresindeki tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret etti.

23 Ekim 2011 Van depreminde Erciş'te yaraların sarılması noktasında fedakar ve özverili çalışmalarıyla halkın gönlünü kazanan Kaymakam Baran, Erciş ve Ercişlilerin yanında ayrı bir değeri olduğunu belirtti.

Baran, "Erciş'ten ayrılırken sevgili dostlar diye başlamıştım. O günden bugüne hiçbir şey eksilmedi, belki arttı. Bayındır'da yeni dostlar edindik. Bu yüzden burada bulunan herkesi, kıymetli dostlarım, sevdiğim, saydığım arkadaşlarım olarak en içten duygularımla selamlıyorum. Kısa bir ziyaret program çerçevesinde Bayandır'daki arkadaşlarımızla bölgemizi, bu güzel kadirşinas insanlarımızı tanıtmak istedik. Bu vesile ile dostlarımızı, arkadaşlarımızı, gönlümüzün bir kısmının burada kaldığı güzel ve yeşil Erciş'imizi görelim, hasret giderelim istedik." diye konuştu.

Ziyarete, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, Ercişli ve Bayındırlı iş adamları, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile davetliler eşlik etti.

Erciş'te Mali Genel Kurulu yapıldı

Erciş'te "Van İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Mali Genel Kurulu" gerçekleştirildi.

Sahil Kent Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda yapılan ve geçici divan başkanlığını AK Parti Muradiye İlçe Başkanı İbrahim Vanlı'nın yaptığı kurula, TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, bakanlık temsilcileri ile çok sayıda birlik üyesi katıldı.

Burada bir konuşma yapan Van İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı ve TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kurucusu olduğu TÜDKİYEB'in bugünlere gelmesinde birçok sorunun üstesinden gelindiğini belirten Çelik, Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın en çok olduğu ilin Van olduğunu söyledi.

Ülkede koyun keçi varlığının daha önce hafife alındığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Kamuoyunda, destekleme kalemleri içerisinde maalesef küçükbaşın yeri ve ismi yoktu. Birliklerin kurulmasıyla hükümetlerin de verdiği destekle bugün kocaman bir aile olduk. Sayın Bakanımız Faruk Çelik Bey göreve geldiği günden beri sürekli birliklerle iletişim halinde ve bütün sorunlarımızı bildiği için de çözümü noktasında büyük emek sarf etmektedir. Bu çalışmaları birlikler olarak takdir ve şükranla karşılıyoruz. Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan'a da ilimizde hayvancılığın gelişmesi için sarf ettiği büyük çabadan ötürü şükranlarımızı sunuyoruz."

Bakanlık temsilcilerinin hazır bulunduğu Mali Genel Kurulda daha sonra gündem maddeleri tek tek görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.

Çaldıran'da engelliler yararına kermes

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından engelliler yararına düzenlenen kermese katıldı.

Merkezin bahçesinde bir araya gelen konuklar, Mevlit ve Kuran-ı Kerim okunmasının ardından kermesi gezdi.

Burada engelli çocuklara oyuncak dağıtan Kaymakam Dundar, kaymakamlık ve belediye olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Programa, İlçe Emniyet Amiri Savaş Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Aslan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Barboros Baran Nihat Çelik İzmir Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title