Haberler

Van'daki Terör Saldırısı

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Çok haince planlanmış, alçakların, namussuzların böyle acımasızca planladığı büyük bir patlama." dedi.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Çok haince planlanmış, alçakların, namussuzların böyle acımasızca planladığı büyük bir patlama." dedi.

Van Milletvekili Atalay, Vali İbrahim Taşyapan ile saldırıda yaralanan 4 kişiyi Lokman Hekim Hastanesinde ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece gerçekleştirilen saldırının çok ciddi bir olay olduğunu söyledi.

Saldırıyı, "Çok haince planlanmış, alçakların, namussuzların böyle acımasızca planladığı büyük bir patlama." olarak değerlendiren Atalay, şöyle konuştu:

"3 şehidimiz var. Birisi polis, 2'si sivil vatandaşımız. 3'ü de genç insanlar. Şu anda hastanede yatan 5 yaralımız var. Dördü burada, birisi üniversite hastanesinde. Buradakilerin de hepsinin durumu iyi. Yaralarımızdan hayati tehlike arz eden yok. Zaten 3 tanesi bugün taburcu olacak. Bir polisimiz belki 2-3 gün yatacak. Ama o da iyi. Sivillerden biri buraya çocuğunu ziyarete gelmiş. Bir sivil güvenlik görevlisi yaralı. Şehidimizi de uğurladık. Bu polisimiz de Hakkari'ye intikal edecek polislerden biriydi. Buraya intikal yeri olarak gelmiş. Burada bir iki gün kalıp gidecekmiş. Hayatını kaybeden insanlar ise o yakınlarda çalışan genç insanlar."

"15 Temmuz gecesinden çok ayırmıyorum"

"Valimiz, emniyetimiz, jandarmamız çok başarılı çalışma yürüttü ve onlara çok kayıp verdirdi. Hem de elebaşıları lider kadroları burada çok büyük kayıplar verdi." diyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Van'a çok asıldılar ama hamdolsun en büyük şeyleri de dün akşam oldu. Ama Rabbim muhafaza etti. Çevrede vatandaşların zararı var, camlar kırıldı. Tabi hepsinin çalışması yapılacak ve onlar telafi edilecek. Ben gene de polisimize teşekkür ediyorum. Patlamanın olduğu karakolda önceden tedbir alınmış ve oraya beton bariyerler kurulmuş. Daha yakın yere gelemediler. Polisimizin dikkatli çalışması sonucu daha büyük zarar önlenmiş oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbim bunların şerrinden muhafaza etsin. Şahsen bütün bu olanları, şu günlerde olanları 15 Temmuz gecesinden çok ayırmıyorum. Onlarla irtibatlı görüyorum. Onların bir uzantıları. Burada zaten bir işbirliği vardı. Biz onu biliyorduk. Yani geriye kalanların buralardaki oyunlarıdır diye düşünüyorum."

Vali Taşyapan

Vali Taşyapan ise saldırıda 71 kişinin yaralandığını, bunların çoğunun taburcu olduğunu, 5 kişinin ise tedavilerinin sürdüğünü kaydetti.

Olayın büyüklüğü karşısında yaşadıklarının kendilerine teselli verdiğini vurgulayan Taşyapan, "Hakikatten haince bir saldırı. Direkt İkinisan Polis Karakolumuz ve polis evimiz hedef alınmış. O sokaktaki tüm binalarımız ve vatandaşlarımız zarar gördü. Sivillere zarar veren bir yapıya dönüştü. Tabi ki terör örgütleri amacına ulaşmak için sivil, polis, asker ve kamu ayrımı yapmıyor." diye konuştu.

Taşyapan, şunları kaydetti:

"Milletimizin birliği beraberliği karşısında hainler hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Tabii ki Van 27 gün Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu. Bunu kaldıramamanın cevabıdır bu diye düşünüyorum. Çok şükür Allah'ın yardımıyla da bu badireyi de milletimiz atlattı. Devletimiz buna fırsat vermeyecektir. Devletimizin büyüklüğü karşısında bunlar zarar verseler de hedeflerine ulaşmaları mümkün değildir. Olay yerine yardıma koşan vatandaşlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da geçmiş olsun. Cana gelmesin, mala gelenleri devletimiz karşılar. Bunun devletimizin büyüklüğü karşısında ehemmiyeti yoktur. Allah beterinden saklasın."

İskele Caddesi'nde polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda bir polisin şehit olduğu, iki vatandaşın hayatını kaybettiği ve 20'si polis 73 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Beşir Atalay AK Parti Politika Güncel Haberler

title