Haberler

Van'daki Terör Saldırısı

Gürpınar'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ve zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik'in cenazeleri, memleketlerine uğurlandıVan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törene, Vali İbrahim Taşyapan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Gürpınar'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ve zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik'in cenazeleri, memleketlerine uğurlandı

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törene, Vali İbrahim Taşyapan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından şehitler Kara ve Salik'in Türk bayrağına sarılı naaşları, tören alanına getirilerek öz geçmişleri okundu.

Şehit Kara'nın eşi Pınar, çocukları Görkem Efe ve Melis ile şehit Salik'in eşi Emine ve çocukları Efe Kaan ile Nisanur'u törene katılanlar teskin etti. Emine Salik, törende, "Beni bırakıp kara topraklara gittin, beni de yanına al" diye seslendi.

İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz'ün okuduğu dua sonrası şehitler Özgür Kara (Ankara) ve Özer Salik'in (Adıyaman) cenazeleri, askeri uçakla memleketlerine uğurlandı.

Van'ın Gürpınar ilçesindeki operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ve yürütülen operasyon için bölgeye sevk edilen zırhlı aracın devrilmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik şehit olmuş, 1 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Savaş Düzgün Mehmet Suat Gürpınar Güncel Haberler

title