Haberler

Van'da Peygamber Sevdalıları Mitingi

Van'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından miting düzenlendi.

Van'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından miting düzenlendi. Mitinge katılanlar ellerinde Türkçe ve Kürtçe yazılı dövizler taşırken, sık sık tekbir getirip ilahiler okudu.

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Milli Egemenlik Caddesi kavşağında yapılan mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge katılan kadın ve erkekler alanda ayrı yerlerde durdu. Mitinge katılanlar ellerinde Türkçe ve Kürtçe yazılan pankartlar taşıdı. Miting boyunca sık sık tekbir getirilirken, Türkçe, Kürtçe ilahiler okundu.

Mitingte konuşan Alimler ve Medreseler Birliği üyesi Ömer Çelik birlik beraberlik mesajları verdi. Çelik, "Bizler biribirimizle birlik olmadığımız sürece bölünür parcalanırız. Kurtuluşumuz özgürlüğümüz birliğimiz kardeş olmaktan geçer. Bugün bir insan ben Kürtten Türkten Araptan hayırlıyım diğecek bir üstünlüğü yoktur. Hepimiz Ademdeniz Adem de topraktandır. Bizi bir araya getiren İslamdır. Bizi bir araya getiren bu mayadır. 100 yıldır bizden bu mayayı aldılar. Yeniden bir araya gelip birlik olalım ve bu badireleri atlatalım. Ne zaman Kuran'ın etrafında birlişirsek o zaman güçlü oluruz. Aksi taktirde bölünüp yok oluruz. Bizleri yok ederler" dedi.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title