Haberler

Van'da "Dillerin Çığlığı" Konseri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Konserden detey görüntü -İzleyicilerden detay görüntüler Van'da "Dillerin Çığlığı" konseri Van'da Anka Kültür Sanat Derneğince düzenlenen "Dillerin Çığlığı" konserinde sevgi, barış ve kardeşliğin anlatıldığı 25 dilde şarkılar seslendirildi Dernek Başkanı Bayat: "Diller üzerinden savaş çıkaranlara karşı verdiğimiz konser, aslında bir protestodur" "Amacımız burada çok dilliliği, çok kültürlülüğü, birlikteliği, kardeşliği temsil etmek ve anlatmaktır" Van'da düzenlenen "Dillerin Çığlığı" konserinde 25 dilde şarkılar seslendirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Konserden detey görüntü

-İzleyicilerden detay görüntüler

Van'da "Dillerin Çığlığı" konseri

Van'da Anka Kültür Sanat Derneğince düzenlenen "Dillerin Çığlığı" konserinde sevgi, barış ve kardeşliğin anlatıldığı 25 dilde şarkılar seslendirildi

Dernek Başkanı Bayat: "Diller üzerinden savaş çıkaranlara karşı verdiğimiz konser, aslında bir protestodur"

"Amacımız burada çok dilliliği, çok kültürlülüğü, birlikteliği, kardeşliği temsil etmek ve anlatmaktır"

Van'da düzenlenen "Dillerin Çığlığı" konserinde 25 dilde şarkılar seslendirildi.

Van Merkez İmam Hatip Lisesi tiyatro salonunda Anka Kültür Sanat Derneğince düzenlenen konserde 25 kişilik koro, 25 dilde seslendirdikleri şarkılarda barış, sevgi ve kardeşliği anlattı.

Dernek Başkanı ve Koro Şefi Necdet Bayat, yaptığı açıklamada, şarkılarla dünyaya barış, kardeşlik ve sevgi mesajı vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Ortadoğu'da kültürlerin binlerce yıl barış ve kardeşlik içinde yaşadığını anlatan Bayat, "Diller üzerinden savaş çıkaranlara karşı verdiğimiz konser, aslında bir protestodur. Koroda Arap, Ermeni, Kürt, Türk, Azeri, İranlı, Gürcü, Afgan arkadaşlarımız var." dedi.

Koro olarak daha çok dilde şarkı söylemeyi istediklerini ifade eden Bayat, şöyle konuştu:

"Amacımız burada çok dilliliği, çok kültürlülüğü, birlikteliği, kardeşliği temsil etmek ve anlatmaktır. Şarkılarla, türkülerle bütün dünyadaki insanların, toplumların ve farklılıkların birlikte ve kardeşçe yaşayabilmelerini savunan bir tavırla çıktık sahneye. İlk olarak 10 dilde şarkı söyledik, geçen sene bunu 20'ye çıkardık. Bu sene de 25 dilde hazırlanarak şarkı söylüyoruz. Biz şarkılarımızın tümünde baharı, güneşi, doğayı, birlikteliği, aşkı ve güzelliği anlatıyoruz. 5 ay çalışarak bunu tamamladık. Türkiye'nin her yerinde konser vermeyi çok isteriz."

Solist Gülcan Polat ise başarılı bir konser olduğunu, bundan dolayı mutluluklarını dile getirerek,"Bir çoğumuz bu dilleri bilmiyoruz ama şarkının verdiği duygu ritmi, hüznü veya sevinci çok güzel duygular yaşatıyor." diye konuştu.

Dinleyicilerden Bahar Çelik de konseri çok beğendiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title