Haberler

Van'da Cizre İçin Yürüyüş

Van'da Cizre için yürüyüş Van'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il başkanlıkları tarafından Cizre'de çıkan olayları protesto etmek için yürüyüş ve basın açklaması düzenlendi.

Van'da Cizre için yürüyüş

Van'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il başkanlıkları tarafından Cizre'de çıkan olayları protesto etmek için yürüyüş ve basın açklaması düzenlendi. Yürüyüş sonrası çıkan kısa süreli gerginlikte 3 kişi gözaltına alındı.

Fekiye Teyran Parkında toplanan kalabalık ellerinde dövizler taşıyarak 2 Nisan kavşağına kadar yürüdü. Yürüyüşe, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Adem Geveri, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar Remzi Özgökçe, DBP Van İl Eş Başkanları Hamiyet Şahin, Münir Aras, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi katıldı.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kritik dönemlerden geçtiğini belirterek, "Türkiye'de bütün halkların canı yandı. Erdoğan'ın kirli ve kanlı savaşı uğruna Türkiye'de cenazenin gitmediği il kalmadı. ve çıkıp diyor ki; 'Biz bunları halkların barış içinde yaşaması için yapıyoruz.' Burdan birkez daha söylüyoruz: Senin demokrasi anlayışınla insanlığın getirdiği demokrasi anlayışı bu değil. Eğer sen kucağında bebeğiyle Maşallah Edin'i 35 günlük bebeği vurup terörist edebiliyorsan biz seni neden tanıyalım. Neden sana güvenelim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından klabalık dağıldığı sırada kısa süreli gerginlik çıktı. Çıkan gerginlikte 3 kişi gözaltına alındı.

Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/ VAN, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title