Haberler

Van'da Bir Mahalleye Kuduz Karantinası

Güncelleme:

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Şemsibey Mahallesinde telef olan 2 inekte kuduz virüsünün tespit edilmesi üzerine mahalle karantinaya alındı.

Van'ın Tuşba İlçesi'ne bağlı Şemsibey Mahallesinde telef olan 2 inekte kuduz virüsünün tespit edilmesi üzerine mahalle karantinaya alındı. Mahalle girişine 'Kuduz risk alanı' yazılı tabela asılırken, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri de mahallede bulunan ahırlara girererek aşılama yaptı.

Van'ın merkez ilçelerinden olan Tuşba'ya bağlı Şemsibey Mahallesi'nde geçen hafta Cumartesi günü Mehmet Koç'a ait 2 inekte kuduz belirtileri görüldü. Koç inekleri YYÜ Veteriner Fakültesi'ne götürerek kontrol ettirdi. Burada üniversitenin kuduz şüphesi olduğunu bildirmesi üzerine Koç, bu hayvanlarını ayrı bir ahıra kapattı. Mehmet Koç, ahıra kapattığı hayvanlarda hareket değişikliği ve saldırganlaşması üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Mahalleye giden İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler ile Tuşba İlçe Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipler de konuyla ilgili çalışma yaptı. Ekipler daha sonra ineklerin kesilen kafalarını incelenmesi için Elazığ'daki Veterinerlik Araştırma Merkezi Laboratuvarı'na gönderdi. Buradaki laboratuvar incelemesinde de kuduz vürüsüne rastlandı.

Bunun üzerine bugün mahallenin girişine 'Kuduz risk alanı' tebalası asılırken, özel kıyafetli İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri de mahalede bulunan tüm ahırları tek tek dolaşarak, büyük ve küçükbaş hayanlar ile birlikte evcil ve sokak hayvanlarında aşılama çalışması yaptı.

Tuşba İlçe Tarım Müdürü M. Salih Şirazi, mahallede başlattıkları aşılama çalışmalarını 1 hafta süreceğini söyledi. Şirazi, 6 ay boyunca mahallede karantina uygulaması yapacaklarını belirterek, "Hayvan giriş ve çıkışıları bu mahallemizde 6 ay boyunca yasaklandı. Aşı çalışmalarımız bittikten sonra da mahalledeki işletmelerimizi her hafta ziyaret edilip, kontrol yapacağız" dedi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

tuşba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title