Haberler

Kürt Gençleri Askere Kürtçe Şarkılarla Uğurlandı

Güncelleme:

Van'da askerlik şubesi bahçesinde işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen askerler, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Van'da vatani görevlerini yapmak üzere birliklerine uğurlanan gençler, şarkılar eşliğinde halaylar çekerek, asker olmanın heyecanını yaşadı.

ASKERLİK ŞUBESİNİN BAHÇESİNDE TOPLANDILAR

Van'ın İpekyolu ilçesinde 95/4 tertip askerler, askeri birliklerine gitmek için Milli Savunma Bakanlığı İpekyolu İlçesi Askerlik Şubesi Başkanlığına geldi. Askerlik şubesi bahçesinde işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen askerler, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek vatani görevini yapacak olmanın mutluluğunu kutladı.

"BİZİM İÇİN ONUR VE GURUR VERİCİ"

Askerlik şubesindeki işlemelerin ardından aileleriyle vedalaşan Mehmetçik, alkışlar eşliğinde vatani görevlerini yerine getirmek üzere birliklerine uğurlandı. Askere gidecek gençlerden Abdullah Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatani görevi yapmanın her gencin boynunun borcu olduğunu söyledi. Çalışkan, "Hele ki bu ortamda askere gitmek bizim için onur ve gurur verici. Halaylar çekerek eğlendik. Şimdi vatanımızı beklemeye gideceğiz" dedi.

"İNŞALLAH SAĞ SALİM DÖNERLER"

Gençleri askere yolcu etmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirten asker adayı Orhan Serçe'nin amcası Medeni Serçe ise "İnşallah gittikleri gibi sağ salim dönerler ve onları yine törenle karşılarız" dedi.

"ANNELERİN AĞLAMASINI İSTEMİYORUZ"

Oğlunu askere uğurlayan anne Heyifhan Torus da "Askerlerimizi saz eşliğinde halay çekerek gönderiyoruz. İnşallah dönüşlerinde de yine böyle halaylarla karşılarız. Bundan sonra annelerin ağlamasını istemiyoruz. Çocuklarımızı huzurlu bir biçimde askere gönderiyoruz. İnşallah 12 ay sonra yine böyle davul zurnayla karşılarız. Tüm askerlerimize hayırlı görevler diliyoruz" sözlerine yer verdi.







Kaynak: AA / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı İpekyolu Güncel Haberler

500

Yorumlar (107)

van:

Vanlilar bu vatana askerlik yapmaktan büyük mutluluk duyar..duymayada devam edecektir..

38
10
yanıtYanıtla
siirtli:

işiten daha tehlikelisiniz ey akpli kürdler çakma kürdler

12
34
yanıtYanıtla
RTE:

Gidişleri olsun da dönüşleri Olmasın inşallah

3
40
yanıtYanıtla
Mert OzturkMobil-ANDROID:

Askerden ogrenip, dagda kullanirlar artik. Kendi elinle ogret, sonra gitsin daga. Kurtlere sadece patates soydurup, tuvalet temizleteceksin askerde. Dagda isine yaramasin.

5
37
yanıtYanıtla
siirtli:

akp devleti gençleri zorla askere kaldırıyorlar

7
34
yanıtYanıtla
antalya:

vay terörit vaaay zorla dağa kaldırıyon uz vatan haini seni

yanıt18
yanıt6
Ati:

Cahil insan askerlik akp dönemindemi cikti?

yanıt11
yanıt3
geri gelmesinMobil-ANDROID:

giden gelmessin

6
33
yanıtYanıtla
Kayseri 38:

Giderlerse ve Rabbim korusun gelmezlerse onurlu gururlu dönmüycekler sen öldüğün Zaman Onur yoksunu olarak hesap veriyor olacaksın onların tırnağına taş deyeceğine sizin gibilere toplu ölümler nasip olsun

yanıt10
yanıt1
URFALI:

La bu türk medyası çok salak o askerler mecburi askerlik yapıyor onlar dağa da gitseler 1 kurşun bile sıkmazlar pkk ye

6
31
yanıtYanıtla
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title