Haberler

Validebağ'da Son Durum: Taraflar Masaya Oturdu

Güncelleme:

Üsküdar'daki Validebağ Korusu'na yapımı planlanan sosyal tesis ve cami inşaatının mahkeme süreci bitene kadar durdurulmasına karar verildi.

İstanbul Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu'na yapımı planlanan ve günlerdir ülke gündemine oturan sosyal tesis ve cami inşaatının mahkeme süreci bitene kadar durdurulmasına karar verildi.

MASAYA OTURDULAR

İnşaatı engellemeye çalışan Validebağ gönüllüleri ile inşaatı sürdürme kararlılığında olan Üsküdar Belediyesi, dün Üsküdar Kaymakamlığı'nda çözüm için masaya oturdu.

DIŞARDAN GELEN EYLEMCİLER BU ADIMI ATTIRDI

Toplantıya Siyaset Bilimci Profesör Doktor Ersin Kalaycıoğlu, mimar ve inşaat mühendisleri ile Çamlıca Konakları'nda oturan mahalle sakinleri de katıldı. Toplantıda inşaatın durdurulması konusunda Üsküdar Belediyesi ile uzlaşı sağlandı. Tarafların, mahalleye dışarıdan eylemcilerin gelmesi üzerine masaya oturdukları belirtildi.

"ANLAŞTIK"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuyla ilgili Hürriyet'e yaptığı açıklamada cami inşaatıyla ilgili yürütmenin durdurulmasına ilişkin karara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de itirazda bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Türkmen, Üsküdar Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda taraflarla olayların soğutulması konusunda anlaştıklarını belirtti.

"SOSYAL TESİSTEN VAZGEÇTİK"

Validebağ Korusu'na sadece cami yapılacağını belirten Türkmen, yapımı planlanan sosyal tesisten vazgeçtiklerini, kendilerine ait olan 1200 metrekarelik arsanın 900 metresinin tamamen yeşil alan olacağını söyledi. Türkmen, "Yapılan toplantıda proje üzerinde yeniden çalışma kararı alındı. Her türlü hukuki süreci de beklenerek, proje yeniden gözden geçirilecek, bir orta yol bulunacak. Yapılacak yeni projede yeşil alan daha çok olacak. Cami avlusunda çocuk alanları olacak. Şu anki mezbelelik de ortadan kalmış olacak" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Üsküdar Belediyesi Hilmi Türkmen Validebağ Çamlıca Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

YEŞİL DÜŞMANI AKP:

yok arkadaş bu adamlardan korkulur kafaya taktınmı yapıyor yazıklar olsun ama bize müstehak seçenler biziz

18
4
yanıtYanıtla
VALİDE BAĞ MÜSLÜMANLARINDIRR!!:

HEP AYNI TERELER NEFES ALAMIYORUZ DEDİLER SONRA BİR KAÇ DİNSİZ İNSAN ÇIKTI AÇIKLADI EZAN SESİNE TAHAMMÜL EDEMİYORUZ DİYE AA KARDEŞİM RAHATSIZ OLUYORSAN GİT İSRAİLDE AMERİKADA İNGİLETEREDE YAŞA AMA ORDA ÇAN SESİ DAHA FAZLA RAHATSIZ EDER YAŞLISINIZ UYUYAMAZSINIZ SÖZDE MÜSLÜMANLAR SİZİ. . AZ KALDI ARINIYORUZ SİZLERDEN İNŞALLAHHH

8
4
yanıtYanıtla
validebag halka ait olsun:

cami yapılmak istenen yerin cevresinde 3 cami var. o bölge o kadar güzel kıymetli ve istanbul topraklarında o kadar paha biçilemez bir yer. bu alan halka ait olsa cocuklar oynasa insanlar yürüyüş yapsa olmaz mı? camilerimiz zaten sadece cuma günleri dolu oluyor. herleşeyin fazlası zarar camininde. insanı zorla dinden imandan müslümanlıktan sogutuyorlar.

9
2
yanıtYanıtla
objektif:

ben basta bunlari destekliyordum, tek dertleri agaclar zannediyordum, dogal ortam bozulmasin diye diretiyorlar saniyordum ama bi naktim ki dertleri baskaymis. . . nurada ezan sesi duymak istemiyoruz diye diye aciklama yaptilar. . . yakin her yeri dikin camiyi, bu kansizlara mustahaktir. . .

4
6
yanıtYanıtla
ABD DOLARCILARI YEŞİL HAYRANLARI:

SENİN AKP Lİ OLDUĞUN ŞÜPHELİ BURDA YEŞİL MUHABETİ YAPMA BİZ SİZİN NE DERECE YEŞİL SEVDEALI OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ DOLARCILAR SİZİİİİ 3. KÖPRÜYÜDE İSTEMİYORSUNUZ AMA İLK GEÇENLER KESİN SİZ OLACAKSINIZ NANKÖRLER

5
4
yanıtYanıtla
ali osman:

SONRA O SOSYAL TESİSİ ; ŞEHZADE BİLALİN VAKFINA BAĞIŞLARLAR !!!

6
1
yanıtYanıtla
anti-cahil:

yeşil alan dediğiniz yerlere sahip çıkmıyosunuz, her yer pislik bir de utanmadan korumak istiyorsunuz. sizin oturduğunuz yer önceden neydi gidin o zaman ormanda yaşayın. cahilsiniz cahilllllll. devlet yeşil alan yapar kullanmasını bilmiyorsunuz. sizlere bukadar hizmet fazla bile.

3
4
yanıtYanıtla
REMZİ:

BU MEMLEKETTE ÇAPULCULARA AZ ÇOK TAHAMMÜL EDİLİYOR FAKAT MÜMİNLERİN SABRINI BENCE FAZLA ZORLAMASINLAR. CAMİYE GİTMİYEN KALKIPTA NEREYE CAMİ YAPILACAK DİYEDE AKIL VERMESİN BİZLER SİZE TAHAMMÜL ETMEYE ÇALIŞIYORSAK SİZLERDE TAHAMMÜL ETMELİSİNİZ. CAMİ YAPILMASINA TEPGİ GÖSTERENLER YA MÜSLÜMANIN YANINDADIR YADA GAYRİ MÜSLÜMANIN BUNUN ÖTESİ BERİSİ YOK

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title