Haberler

Vali Yerlikaya Suriyelilerle İftar Yaptı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Nizip'teki konteyner kentte kalan Suriyelilerle iftar yaptı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Nizip'teki konteyner kentte kalan Suriyelilerle iftar yaptı.

Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğuları tarafından Suriyeli aileler için verilen iftar yemeğine, eşi Hatice Nur Yerlikaya ile katılan Vali Yerlikaya, iftar öncesi konaklama tesisindeki eğitim alanlarını gezerek Suriyeli ailelerle sohbet etti.

Yerlikaya, daha sonra Kaymakamı Sarıfakıoğuları, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ile iftar sofrasına oturarak, orucunu açtı.

Program İlçe Müftüsü Osman Şekerci dua okudu.

Yerlikaya, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Suriyelilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, temennilerinin Türkiye'ye sığınan ve Suriye'nin gerçek sahibi bu insanların en kısa zamanda ülkelerine dönmesini olduğunu söyledi. Yerlikaya konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah'ım bu mübarek ramazan ayında tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin ve bizlere ve siz değerli misafirlerimize önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kadir Gecesi'ni de en güzel şekilde idrak etmeyi nasip eylesin. Şimdi bu iftar sofrasında dua ediyoruz inşallah Suriye'deki ateş ve savaş en kısa zamanda son bulur ve siz Suriye'nin gerçek sahibi olan misafirlerimiz de en kısa zamanda ülkenize ve vatanınıza kavuşursunuz'."

Suriyeli ailelerle bir arada olmanın ve iftarı birlikte açmanın sevincini yaşadığını ifade eden Kaymakam Sarıfakıoğuları ise iftara katılan Vali Yerlikaya ve diğer tüm davetlilere teşekkür etti.

Programın ardından Suriyeli bazı aileleri kaldıkları konteynerlerde ziyaret eden Vali Yerlikaya ailelerin sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye Suriye Nizip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title