Haberler

Vali ve Belediye Başkanı "Emniyet Kemeri Simülatörünü" Denedi

Edirne Valisi Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan, Emniyet Genel Müdürlüğünce Selimiye Meydanı'nda tanıtılan "Emniyet kemeri simülatör aracı"nı kullandı Şahin: "Kemerin takılmasıyla ölüm oranının yüzde 80 azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, Emniyet Genel Müdürlüğünce Selimiye Meydanı'nda vatandaşlara tanıtılan "Emniyet kemeri simülatör aracı"nı denedi.

Şahin, Gürkan ve Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ meydana konulan aracın tanıtımından önce kurdele kesti.

Şahin, buradaki konuşmasında, İngiltere'de 1,5 yıl kaldığını ve orada emniyet kemeri takmaması sebebiyle ceza aldığını söyledi.

İngiltere'den kendisine üç miras kaldığını belirten Şahin, "Biri İngilizce, ikincisi sabah kahvaltılarında sütlü çay içmek, üçüncüsüyse emniyet kemeri takma işidir. Şehir içerisinde de takılması gerekiyor ancak şehirler arası yolda ilk önce kendim takıyorum, sonra korumaya ve şoföre emniyet kemeri taktırıyorum. Bu konuda hiç iltimas yok. Mütevazi olmamak lazım. Bu kemerin takılmasıyla ölüm oranının yüzde 80 azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır" diye konuştu.

Şahin, emniyet kemeri takılmasının alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Simülatör aracını denediler

Şahin ve Gürkan, daha sonra "Emniyet kemeri simülatör aracı"na bindi.

Vali Şahin, araçtan indikten sonra yaptığı açıklamada, aracı denedikten sonra şehir içi yolda, kısa mesafelerde dahi emniyet kemerinin can güvenliği açısından takılması gerektiğini ifade etti.

Aracı basın mensupları da denedi. Emniyet Müdürü Baştuğ ve Gürkan, aracı deneyen basın mensuplarının kameralarıyla o anı kayıt altına aldı.

Vatandaşlar da Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri gözetiminde simülatör aracını denedi.

Vatandaşlar aracı üç gün boyunca deneyebilecek ve emniyet kemeri takmaları konusunda polislerce bilgilendirilecek. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Gürkan Dursun Ali Şahin Selimiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title