Haberler

Vali Vasip Şahip Vatan ve Demokrasi Nöbetinin Son Gününde Gaziosmanpaşa'da

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin olduğu akşam başlayıp 26. Gününe giren vatan ve demokrasi nöbetinin son gününde Gaziosmanpaşa Meydanı’nda nöbete katıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin olduğu akşam başlayıp 26. Gününe giren vatan ve demokrasi nöbetinin son gününde Gaziosmanpaşa Meydanı'nda nöbete katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızan Fetullahçı terör örgütü paralel devlet yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunmasının ardından, tüm yurtta vatan ve demokrasi nöbetinin 26. ve son gününe gelindi. Gaziosmanpaşa Meydanı'nda nöbete devam eden vatandaşlara, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve siyasi parti temsilcileri eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları 25 gündür yoğun bir şekilde dolduran Gaziosmanpaşalılar, cumhurbaşkanının talimatıyla vatan ve demokrasi nöbetinin 26. ve son günde yine meydanlara akın etti. Meydanda 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde canlarını ortaya koyan şehitler için dualar okundu. Vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar atarak, girişimi kınadı.

"Bu ülke ne zaman dara düşse bir milleti var"

Türk Milletinin asla esaret kabul etmediğini vurgulayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, " Tankların, topların ve mermi yağdıran helikopterlerin karşısına çelikten yüreklerinizle çıktınız. Bu ülkeyi büyük bir badireden kurtardınız. Biz biliyoruz ki bu ülke ne zaman dara düşse bir milleti var. Sağına soluna bakmadan ben varım deyip ileriye atılan yiğit bir millet var. Bu ülke kolay kazanılmadı. Bu Anadolu bin yıldır bu milletin yurdu, bu sizin sayenizde inşallah kıyamete kadar devam edecek. Bu milletin en büyük özelliği hiçbir zaman esaret kabul etmemiş. Hep başı dik hep özgür yaşamış. Bundan sonrada başı dik ve özgür yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

"Bizi birbirimize kenetlendirdiniz"

15 Temmuz akşamı, Türk Milletinin bir destan yazdığını vurgulayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, " 15 Temmuz sonrasında bize birbirimizi, devletimizi tanımamızı ve devletin kurumları ile iş birliği yaparak kardeşçe omuz omuza vatanımıza sahip çıkmamızı gösterdiniz. Siz bu asil duruşunuz ile insanlık örneği ortaya koydunuz ve bizi birbirimize kenetlendirdiniz. Milletimizi öyle temsil ettiniz ki 15 Temmuzda bir destan yazdınız" şeklinde ifadeler kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Tahsin Usta Gaziosmanpaşa Vasip Şahin İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title