Haberler

Vali Tutulmaz, Eğitim Kurumlarını Ziyaret Etti

Güncelleme:

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz,"Eğitilmiş bireyler, gelecekte en büyük güvencemizdir."dedi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Merkezindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarını sabahın erken saatlerinde ziyaret ederek, Okullarda denetim ve incelemelerde bulundu.

Vali Tutulmaz, sırasıyla; Şehit Eşref Bitlis ilk ve Ortaokulu, Sosyal Bilimler Lisesi, Halide Edip Adıvar Anaokulu, Mevlana İlkokulu, Şehit Öğretmen İsmail Çelik Ortaokulu, Çevik Ersin Temel İlkokulu, 75. Yıl İlkokulu ile Haşim Öztanık Ortaokulunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Okulların genel eğitim durumu ve yapılan eğitim faaliyetleri hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve Okul Müdürlerinden bilgi olan Vali Tutulmaz, bilgi toplumuna ulaşmanın yolu sağlıklı bir eğitimden geçtiğini söyledi.
Vali Tutulmaz,'geleceğimizin teminatı çocuklarımızı iyi yetiştirmek, geleceğe iyi hazırlamak, bizlerin en öncelikli görevidir. Dolayısıyla Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, toplumumuzun temel tarihini, kültürünü, iyi anlatılması gerektiğini' belirtti.

Okullardaki sınıfları tek tek gezerek, öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Tutulmaz, öğrencilere çeşitli sorular sordu, bazı tavsiyelerde bulundu.

Eğitilmiş bireylerin, gelecekte en büyük güvence olacağını kaydeden Vali Tutulmaz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada;"sizler geleceğin umudu, yarının büyükleri ve yöneticilerisiniz. Ailenize, çevrenize, milletimize ve insanlığa faydalı olmanız ancak eğitimle olur. Burada öğrendiklerinizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde edersiniz. Dolayısıyla, eğitim herkesin önceliği olmak zorundadır. Çünkü eğitim geleceğimizdir. Eğitilmiş bireyler, gelecekte en büyük güvencemizdir."diye konuştu.
Vali Tutulmaz ziyaret ettiği okullarda öğretmen ve okul idarecileri ile de bir araya gelerek, öğretmenlerin sorun ve taleplerini dinledi.

Öğrencilerin uyuşturucu ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla okul çevrelerinde güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade eden Vali Tutulmaz,'Sosyo-ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan, eğitim imkânlarından yararlanamamış, zorunlu öğretim çağını geçirmiş genç kız ve kadınlarımıza okuma –yazma öğretilmesi yönünde çalışmaların hızlandırılmasını' istedi.

Okul gezileri sırasında Vali Tutulmaz'a İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve diğer görevliler eşlik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Tutulmaz Eşref Bitlis Fethi Suay Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
title