Haberler

Vali Taşkesen Çöp Topladı

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, 'Bitmeyen Dersimiz Temizlik' projesi kapsamında çöp toplayarak, yere çöp atanlara tepki gösterdi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, 'Bitmeyen Dersimiz Temizlik' projesi kapsamında çöp toplayarak, yere çöp atanlara tepki gösterdi.

Fatih İlkokulu'nda düzenlenen programa katılan Vali Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve öğrencilerle birlikte çevre temizliği mesajı vermek için çöp topladı. Okul bahçesinden dışarı çıkarak kaldırım ve sokaklarda eline eldiven takarak çöp toplayan Vali Taşkesen, kaldırıma çöp bırakan esnafı daha duyarlı olması için uyardı. Üst geçitten öğrencilerle birlikte geçerek Yunus Emre Parkı ve Engelsiz Yaşam Parkı'nda öğrencilerle çöp toplayan Vali Taşkesen, "Temizlik imandan gelir. Bizde ne iman var, ne din var. Çöp tenekesinin dibine bile çöp atmışlar. Bu alışkanlık küçüklükten kazanılacak bir şey" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Engelsiz Yaşam Parkı'nda basın açıklaması yapan Vali Taşkesen, valilik tarafından başlatılan 'Bitmeyen Dersimiz Temizlik' projesinin tanıtım etkinliği kapsamında bizzat çöp toplayarak çocuklara örnek olmak istediklerini kaydetti. Sokak ve caddelerin poşet, pet şişeler, kuruyemiş kabukları ve izmaritle dolu olduğunun altını çizen Vali Taşkesen, "Herkes temiz olmak ister. Bütün dinler temizliğe dikkat eder. Bizim dinimizde temizliğin imandan geldiğini söyler. Bu kadar önemli. Temizlik iyi olur" dedi.

Temizliğin imandan geldiğini söyleyen bir dinin mensubu olduğumuzu ifade eden Vali Taşkesen, "Peki bu görüntü neyin nesi? Bu ne dine, ne medeniyete ne insanlığa sığar. Bunu bir tarafa koyamıyoruz. Bunu bir dert edindik. İşimizi gücümüzü bıraktık, bir daha dikkat çekmek suretiyle bu faaliyete başladık. Temiz kalmanın birinci şartı kirletmemek. Bizim evlerimiz geliri en düşük olandan yüksek olana kadar temizdir. Ama sanki o evin dışına hiç çıkmıyor muşuz, sokağımız caddede yaşam yokmuş gibi evimizin içindekini dışarı atmakta bir sakınca görmüyoruz. Bunu bilinçlendirmek için çocuklarımızdan başladık. Artık bu çocuklarımız önce kendileri çöp atmayacaklar, kirletmeyecekler. Sonra da büyüklerini ihtar edecekler. Sigara konusunda artık bir bilinç oluştu. Babalar anneler artık balkonda sigara içiyor, daha az sigara içiyor. Aynı şekilde bu şuuru çocuklardan başlatmak suretiyle kampanyaya start verdik" açıklamasında bulundu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title