Haberler

Vali Şahin, Şehitlikte Rastladığı Tiryakiye Sigarayı Bıraktırdı

Güncelleme:

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, elinde sigarayla rastladığı uzaktan akrabası çıkan Aydın Şenleten'e sigarayı bırakacağına dair söz verdirtti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bir toplantı için geldiği Çanakkale'de beraberindekilerle Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri gezerken, elinde sigarayla rastladığı, uzaktan akrabası da çıkan 51 yaşındaki Aydın Şenleten'e herkesin içinde, yemin ettirip, sigarayı bırakacağına dair söz verdirtti.

Çanakkale'de hafta sonu düzenlenen 127'nci Dönem Kaçakçılık İstihbarat Toplantısı'na katılan kafile, Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etti. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın evsahipliğinde şehitlikleri gezen, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in de aralarında bulunduğu kafile, 57'nci Alay Şehitliği'ni ziyaret ederken ilginç bir olay yaşandı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bu sırada şehitlikteki ziyaretçiler arasında Aydın Şenleten'in elinde sigara olduğunu farketti.

Vali Şahin, Şenleten'e sigaraya bırakması için öğütte bulunmak için yanına gitti. Bu sırada Şenleten'in yanındaki eşi 41 yaşındaki Zeliha Şenleten ile Vali Şahin'in akraba oldukları ortaya çıktı. "Enişte" diye hitap ettiği Aydın Şenleten'i daha önce hiç görmediğini belirten Vali Şahin, "Şimdi sen bu lanet sigarayı burada 57'nci Alay'ın o manevi huzurunda, dört valinin huzurunda, burada geziye katılan zatı muhteremlerin huzurunda bırakma sözü vereceksin. Söylediklerimi tekrarlayacaksın" dedi.

Bunun üzerine Şenleten, Vali Şahin'in "Bugüne kadar bu lanet sigarayı içtim. Bundan sonra içmeyeceğime, başkalarına da içirmemek için çalışacağıma, namusum ve şerefim üzerine, buradakilerin huzurunda söz veriyorum" sözlerini tekrarlayıp, elinde bulunan sigara paketini buruştup, çöpe attı.

"Asıl maksat bu sigarayı beyninde buruşturup atmak" diyen Vali Şahin, Şenleten'e kalem hediye etti. Sigara içmeye devam etmesi halinde hediye ettiği kalemi geri alacağını belirtip, kontrol görevini de Şenleten'in eşi Zeliha Şenleten'e verdi.

Vali Şahin, Şenleten'e "Sakın ha tekrar sigaraya başlama. Yoksa kızımızı geri alırım. Eniştelikten men ederim" diyerek espri de yaptı. Vali Şahin, "Bu yarımadada hayırlı iş yapılır, burada güzel şeyler yapılır. Bir güzel şeyi de burada 57'nci Alay'ın huzurunda tamamlamış bulunuyoruz. Eşini tanıdığım, kendisini tanımadığım arkadaşımız sigarayı bırakmaya söz verdi. Bu 57'nci Gönüllü Alay'ın huzurunda gönüllü bir şekilde yeminle sigarayı bırakacak. Bu şekilde sigarayı bırakan 151'inci kişi. Daha bunun tutanağı var ama şu an burada bunun yerine söz aldık" dedi.

Sigarayı bırakmaya söz veren Aydın Şenleten ise "Valimize çok teşekkür ederim. Böyle bir vesileye beni ortak etti. 40 senedir içiyorum bu sigarayı. Bırakmayı çok istedim ama bir türlü bırakamadım. Bırakmaya namusumuz üzerine söz verdik. Allah'ın izniyle de bu sigarayı bir daha da içmeyeceğiz inşallah" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Çanakkale Aydın Politika Güncel Haberler

title