Haberler

Vali Mutlu'dan 'Tweet' Açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar’da yaşanan sel baskınıyla ilgili yazdığı tweet’ine ilişkin, “Mizah itibariyle iyi bir tweet’ti diye düşünüyorum.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar'da yaşanan sel baskınıyla ilgili yazdığı tweet'ine ilişkin, "Mizah itibariyle iyi bir tweet'ti diye düşünüyorum. Resme yapılan, o resmin kalitesine yapılan bir ekleme" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'da şiddetli yağışlarla birlikte yaşanan su baskınlarına değinen Mutlu, "Öncelikle şükrediyoruz, böylesine bol bir rahmete kavuştuğumuz için. Çünkü İstanbul'un susuz kalmaması için alınan bütün tedbirlerle birlikte barajlarımızdaki su seviyelerinin yüzde 30'un da yavaş yavaş altına düştüğünü biliyoruz ve bu yağışlar İstanbul için çok önemli bir rahmet oldu. Barajlarımızdaki seviyeleri bir miktar artırırken, yazı çok daha rahat geçirmemize de vesile oldu. Dolayısıyla her damla yağmur bizim için çok büyük kıymet ifade ediyor ve bu yağmuru da bol bol aldık. Sadece İstanbul değil, Türkiye genelinde bu yağışlar var. O nedenle yağışların olması güzel, fakat yağışlar biraz kuvvetli geldi. Allah rahmeti biraz kuvvetliydi ve normalde Mayıs, Haziran ortalamalarının üstünde bir yağışı aldık. Ama olumsuzluklar açısından bakıldığında İstanbul'da bazı semtlerde, bazı evlerimizin bodrum katlarında özellikle su baskınları da yaşandı. Bunlara müdahaleler oldu. Tabii hiç olmasa arzu edilir. Ama zamanında yapılırken yol kot seviyelerinin altında inşaat yaparsanız böyle bol yağışlarda maalesef böyle olumsuzluklar yaşanabiliyor. Bunun tedbirlerini Büyükşehir alıyor. Eski ile mukayese edildiğinde taşan dereler, suyun üstünde yüzen arabalar, insanlar, ölümler, Allah korusun yaralanmalar gibi pek çok şey görülüyordu. Ama bu yağışlarda böyle bir olumsuzluğu hamdolsun yaşamadık, bize çok olumlu yönleri oldu. Ama bazı bölgelerimizde de haddinden fazla yağışlar yol seviyesinde suları da artırdı geçici olarak. Bunları da hep birlikte yaşadık, paylaştık" diye konuştu.

Üsküdar'da şiddetli yağışla birlikte denizle karanın birleştiği sırada çekilen bir fotoğrafı twitter'dan paylaşıp, mesaj yazan Mutlu, bu yöndeki bir soru üzerine, "Çok keyifli bir resim. O resmi çekeni tebrik etmek gerekiyor. O pozu iyi yakalamış. Gerçekten güzel bir resim. Dolayısıyla paylaşmak için de çok güzel bir resim olduğunu düşünüyorum. Aslında o resmi çekeni kutlamak gerekiyor. Bu kadar güzel bir resmi yakalaması, yolla denizin birleştiği bir tabloyu bulması, minibüsle vapuru bir araya getirmesi bana göre fotoğrafçılık dilinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Altına bir cümle yazdığınız vakit de biraz daha bunu insanlara esprili bir şekilde de paylaşmış oluyorsunuz. Mizah itibariyle de iyi bir tweet'ti diye düşünüyorum. O resme yapılan, o resmin kalitesine yapılan bir ekleme" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Sinan Erdem İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title