Haberler

Vali Karaloğlu, Polonyalı Gazetecileri Kabul Etti

Vali Münir Karaloğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün misafiri olarak Van'a gelen Polonyalı medya mensuplarını makamında kabul etti.

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde görevli Ramazan Uysal ve Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı İşleri Uzman Yardımcısı Aysel Çamurab'ın da hazır bulunduğu görüşme sırasında Vali Münir Karaloğlu, Van'ın coğrafi idari yapısı ve kültürel özelliklerinden bahsetti.

Polonyalı basın mensuplarının Van'la ilgili sorularını cevaplandırdı. Van'ın Türkiye'nin doğusunda Serhat şehir ve sınır illerinden biri olduğunu belirten Karaloğlu, İran'la yaklaşık 300 kilometre karasal sınırı olan ve nüfusu bakımından da Van'ın bölgenin en kalabalık illerinden bir olduğunu söyledi. Bölgede son yıllarda çok ciddi kamu yatırımları olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Özellikle ulaşım altyapısında, sağlık altyapısında, eğitimde ve kırsal kalkınmada ciddi bir yatırım var. Şuanda bölgede yatırımla ilgili bir sorunumuz yok" dedi.

Bir gazetecinin şehrin bazı kesimlerinde otel inşaatları gördüğünü Van'ın turizmdeki potansiyeli ile ilgili soruya Vali Karaloğlu "20 yıl öncesine gittiğimizde turizmin bundan daha iyi olduğunu görürsünüz. Bölgede yaşanan terör olayları dolayısıyla geçmişte trendini düştüğünü ama son 3 yıldır çok hızlı bir şekilde turizm sektörünün büyüdüğünü söyleyebilirim. Geçen yıl Van'a gelen yerli ve yabancı sayısı yaklaşık 700 bin civarındaydı. Bunun yaklaşık 85 bini yabancı turistti. Şuanda Van'da turizm yatırımları hızla devam ediyor. ilk 5 yıldızlı otelimiz bu yıl içinde açıldı. İkinci 5 yıldız otelin inşaatı hızla devam ediyor ve yıl sonunda açılacak. Yeni 5 yıldızlı otellerin yapılması konusunda hazırlıkları var. Van denizi suyu sodalı ve yumuşatıcı özelliği var. Van Denizi'nin sağlık turizminde kullanılması için bir çalıştay yaptık ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen 15'e yakın profesör katıldı. Ayrıca halk arasında Vangölü'ne büyüklüğü sebebiyle 'Deniz' diyorlar. Gölde sadece canlı olarak şimdiye kadar görülmedi ancak 'Vangölü' Canavarı'nın olduğuna inanıyoruz. Van Denizi'nde tek endemik tür olan İnci Kefali balığı var. İnci Kefali aynı zamanda ekonomik bir gelir kapısı. Yıllık 10 bin ton balık denizden avlanması yapılıyor. Van'da ayrıca kış turizmi, traking, kuş turizmi, inanç turizmi önemli turizm potansiyeli oluşturmaktır" dedi.

Bir başka gazetecinin Avrupa Birliği (AB) fonlarından Van'ın faydalanıp faydalanmadığı ve bununla ilgili tanıtım ofisi var mı? Yönündeki soruya Vali Karaloğlu, şunları kaydetti: "Avrupa Birliği Bilgi noktalarına gelince 1 Vali Yardımcısının başkanlık ettiği Avrupa Birliği temas noktalarımız Van'da da var. Avrupa temas noktasında Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi'ni de oluşturduk. Hem AB fonları hem de yerel fonları (SODES) takip eden oraya proje hazırlayan, ciddi bir proje ekibimiz var. Van şehir olarak AB kaynaklarından en fazla projesi kabul edilen Türkiye'de ikinci sırada geliyor. Onun dışında gençleri ve halkı AB bilgi noktasında bilgilendirme çalışmamız var. Şuanda onunla ilgili Avrupa Birliği (AB) Bakanlığımızın finanse ettiği tanıtım Tır'ı oluşturduk. Özellikle çocuklara, gençlere AB ile ilgili doğru bilgileri aktarmak, bilgilendirme çalışmalarımız var" diye konuştu.

Sıcak bir ortamda geçen görüşme sonrası Vali Karaloğlu, kentin İngilizce tanıtımının yapıldığı 'Van Güzel' kitabı ve Van lokumu hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title