Haberler

Vali Doğan'a Veda Yemeği

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Van Valiliği'ne atanan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan için veda yemeği verdi.

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Van Valiliği'ne atanan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan için veda yemeği verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, 2 Temmuz 2009 tarihinden bu yana Konya Valiliği görevini yürütürken Valiler Kararnamesi ile Van Valiliği'ne atanan Aydın Nezih Doğan onuruna bir otelde verdiği veda yemeğine, Konya protokolünün yanı sıra Karaman Valisi Murat Koca ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da katıldı.

Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in ardından konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, son 4 yılda Bakan Ahmet Davutoğlu'nun emrinde Konya'nın geleceğini inşa etmeye gayret ettiklerini söyledi. Bu dönem zarfında Bakan Davutoğlu'nun verdiği destekten dolayı teşekkür eden Doğan, "Bu destek beni hep güçlü kılmıştır. Yapmaya çalıştığımız her yeni adımda Sayın Bakanımızın desteğini hep yanı başımızda hissettik. Konya'ya daha evvelde 2 yıl Kaymakam olarak hizmet etmiştim. Geriye doğru baktığımda Konya'da pek çok güzelliği yaşadığımızı hatırlıyorum" dedi.

Vali Doğan, Hz. Mevlana'nın kentine hizmet etmekten onur duyduğunu vurgulayarak, "Gerçek sahibinin Hz. Mevlana olduğunu bildiğimiz bu şehre hizmet etmiş olmak benim ve ailemin bundan sonra taşıyacağı en önemli unvandır. Şüphesiz bundan daha büyük unvanla karşı karşıya kalmayacağız. Konya Selçuklu'nun başkentidir, Hz. Mevlana'nın şehridir. Buraya hizmet etmek bizim için onurdur. Hep bu onurla hizmet etmeye çalıştım" diye konuştu.

Türkiye'nin uzay vizyonunda Konya'nın üzerine düşen sorumluluğu alması bakımından yapılması gerekenler olduğunu ifade eden Vali Doğan, hazırlanacak yol haritasının önemine değindi. Vali Doğan, Konya'nın çok yakın gelecekte Türkiye'nin uzay projesinin merkezi olacağına inandığını ama bunun için takım ruhunun devam ederek projeler hazırlanması gerektiğini anımsattı.

Vali Doğan, çalışma arkadaşlarından ve Konyalılardan helallik isteyerek sözlerini tamamladı.

"VATAN TOPRAĞININ HER KARIŞI AZİZDİR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise konuşmasında, hüznü ve sevinci bir arada yaşadığını söyledi.

Vali Doğan'ın Van'da çok önemli bir vazifeyi ifa edeceğini kaydeden Davutoğlu, "Bu memleket, bu ülke öylesine bir coğrafyada bulunuyor ki, ayağınızı sağlam zemine bastığınızda sizi yüceltir ama herhangi bir şekilde ayağınızın titrediği anlar olursa bu coğrafyada sizi yaşatmazlar. Onun için vatan toprağının her bir karışı bizim için azizdir ve bastığımızda hem kendimizi sağlam bir zeminde hissettiğimiz hem de aidiyetinden hiçbir şüphe hissetmeksizin kendimizi ondan addettiğimiz kutsal bir emanettir. Bu açıdan Sayın Valimizin her vatan toprağında en güzel hizmeti yapacağına inanıyorum. 4 yıl içinde birlikte büyük bir hizmet aşkıyla çalıştık. Hizmetleri dolayısıyla bütün Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Van'daki kardeşlerimizi de şanslı görüyorum, hizmet aşkıyla dolu bir valileri olacak ve eminim Van'da Konya gibi onu bağrına basacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Davutoğlu, Konya'dan ayrılacak 3. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç ve İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin'e de yeni görevlerinde başarılar diledi.

İslam dünyasının değişik köşelerinden gelen haberlerle Ramazan ayının hüzünlü geçtiğini dile getiren Bakan Davutoğlu, buradaki Müslümanlar için Anadolu'dan duaların eksik olmadığını kaydetti. Davutoğlu, "Biraz önce de zikredildiği gibi hüzün içerisinde bir Ramazan ayı geçirdik. İslam dünyasının değişik köşelerinden, Mısır'dan, Suriye'den, Somali'den ve Myanmar'dan maalesef acı haber aldık. Bütün bu bölgelerdeki kardeşlerimiz emin olsunlar ki, Anadolu'nun her bir köşesinde, iftar sofrasında, teravihte, sahurda ve her bir sabah namazında onlar için dua eden, onlar için dertlenen, onlar için uykularından olan insanlar Anadolu'da varlar ve her zaman onlarla omuz omuza olmaya devam edecekler. Bütün bu krizlerin ortasında, bir taraftan Avrupa'daki ekonomik kriz, diğer taraftan Ortadoğu'daki siyasal kriz, doğumuza doğru giden güvenlik krizlerinin ortasında Türkiye bir istikrar, gurur, güven ve kalkınma simgesi olarak bir örnek teşkil ediyor. Allah huzurumuzu daim eylesin ve bu aziz toprağı, geçmiş nesillerden bugüne kutsal toprağı, bizden sonraki nesillere çok daha güçlü devretmeyi nasip eylesin. Nice valiler ve bakanlar gelip gideceklerdir ama bu al bayrağın, aziz vatanın, izzeti ve onuru her zaman korunacaktır. Hiçbir zaman bu hizmet ve onurdan fedakarlık edilmeyecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Bakan Davutoğlu, Vali Doğan'a plaket verdi.

Davutoğlu programın sonunda, ikiz kardeşler Zeynep ve Feyza Köseoğlu ile bir süre sohbet etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title