Haberler

Vali Çınar: "Devlet Olarak Yetişemeyeceğiz Köy, Alan ve Bir Durum Yok"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın şantiyeye gelişi- İş makinelerinin görüntüsü- Vali Ahmet Çınar'ın açıklaması Doğu'da kış- Bitlis Valisi Çınar: - "Devlet olarak yetişemeyeceğiz köy, alan ve bir durum yok. Acil ihtiyaç olduğu halde helikopter veya başka imkanlar da kullanılacak" Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Devlet olarak yetişemeyeceğiz köy, alan ve bir durum yok. Acil ihtiyaç olduğu halde helikopter veya başka imkanlar da kullanılacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın şantiyeye gelişi- İş makinelerinin görüntüsü- Vali Ahmet Çınar'ın açıklaması Doğu'da kış- Bitlis Valisi Çınar: - "Devlet olarak yetişemeyeceğiz köy, alan ve bir durum yok. Acil ihtiyaç olduğu halde helikopter veya başka imkanlar da kullanılacak" Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Devlet olarak yetişemeyeceğiz köy, alan ve bir durum yok. Acil ihtiyaç olduğu halde helikopter veya başka imkanlar da kullanılacak" dedi.Vali Çınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini ziyaret ederek karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı.Çalışmalarda kullanılan iş makinelerini inceleyen Çınar, il merkezi ve 6 ilçeye bağlı 344 köyde karla mücadele faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.Bitlis'in çok fazla kar yağışı aldığına dikkati çeken Çınar, şöyle devam etti: "Bitlis'te yılda ortalama 6 metre kar yağışı oluyor. Geçen yıl, 9 metre kar yağışı olmuş. Burası çok fazla kar yağışı alan, bereketi ve su kaynağı bol bir bölge. Bütün çevre illerimize ve ırmaklarımıza bir depo misali su dağıtan bir yer. Televizyonlarda bütün kış haberleri için 'beyaz felaket', 'beyaz bela' ve 'beyaz ölüm' gibi hiç de doğru olmayan ve çok yanlış ibareler kullanılıyor. Kış, bereket, su, tabiat ve hayattır."Ekipman konusunda sıkıntı olmadığını dile getiren Çınar, kazasız, belasız köylere hizmet götürecek kadroya sahip olduklarını ifade etti.- "Her köye ulaşmaya çalışıyoruz"Açılan yolların tipi ve yağış nedeniyle tekrar kapandığını aktaran Çınar, "Gece yarısı bir doğum veya hasta vakası için telefon geliyor. Herkese yetişmeye çalışıyoruz. Devlet olarak köylere, köylülerimize ve vatandaşlarımıza hizmetkar insanlarız" dedi.Ekiplerin bazen asılsız ihbarlar aldığını bunun da sıkıntıya neden olduğunu belirten Çınar, "Lütfen yanlış ihbarlar olmasın. Her köye ulaşmaya çalışıyoruz. Devletimizin imkanı, geçmiş yıllara göre her alanda çok daha arttı. Allah'ın izniyle devlet olarak yetişemeyeceğiz köy, alan ve bir durum yok. Acil ihtiyaç olduğu halde helikopter veya başka imkanlar da kullanılacak" diye konuştu.- 48 köy yolu kapalıBitlis'te kar nedeniyle 48 köy yolunun kapalı olduğuna işaret eden Çınar, "296 köy yolu ise ulaşıma açık. Kapalı köy yollarının açılması için ekipler çalışıyor. Ayrıca karla mücadelede aylık 60 bin litre yakıt sarfiyatımız var. İlde 10 şantiyede 90 kişilik ekip, 42 iş makinesi ve binek araçlarla hizmetlerimizi sürdürüyoruz" görüşünü kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Çınar Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title