Haberler

Vali Çiçek Çandır Mahallesinde Çiftçilerle Buluştu

Güncelleme:

Muğla Valisi Amir Çiçek Köyceğiz ilçesinin Çandır Mahallesinde İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uygulanan Çandır Organik köy projesi kapsamında Çiftçiçelrle bir araya geldi.

Etkinliğe Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Turizm Müdürü Veli Çelik, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile daire amirleri ve çiftçiler katıldı.

Organik tarım ile yenilik ve bilimi birleştirerek yaşadığımız çevreye faydada bulunmanın hedeflendiğini belirten Vali Çiçek "İyi bir gelecek için sağlıklı ve iyi beslenmek gereklidir. Organik Tarım bize sağlıklı, temiz, güvenilir, GDO'suz ve Hormonsuz ürünler sunar. Onun için Organik tarımı önemsiyor ilimizde gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Muğla genelinde organik tarım yetiştiriciliği ürün dağılımının çok çeşitli olduğunu vurgulayan Vali Çiçek "Bodrum'da mandalina, Datça'da badem, zeytin, bal, keçiboynuzu ve tıbbi bitkiler, Fethiye'de tıbbi bitkiler, susam, portakal, nar ve zeytin, Milas'ta zeytin, Ula'da susam, Menteşe'de ise sebze üzerine üretim yapılıyor. Yani yöresine göre organik tarım uygulamalarına yöneliyoruz. Kısa sürede organik tarım uygulamalarının sonuçlarını alacağımıza inanıyorum" dedi.

Köyceğiz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü proje sorumlusu ve ziraat mühendisi Bekir Maral, Çandır Mahallesinde uygulanan Çandır Organik Köy Projesi, Projenin aşamaları, şimdiye kadar yapılanlar ile yapılacaklar hakkında bilgi verdi.

Bilgilendirmenin ardından mahalle sakinleri ve çiftçiler ile görüşen Vali Çiçek "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışı ile vatandaşımızın hizmetindeyiz. her zaman yanındayız" dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindekiler projenin uygulandığı Organik Tarım yapılan bahçede incelemelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amir Çiçek Köyceğiz Çandır Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title