Haberler

Vali Aydın, Öğrencilerle Kartopu Oynadı

Güncelleme:

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Kurtalan İlçesine bağlı Demirkuyu Derince ve İncirlik köylerini gezerek incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Kurtalan Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu ile birlikte Kurtalan ilçesine bağlı Demirkuyu, Derince ve İncirlik köylerinde incelemelerde bulundu.

Vali Aydın, İlk olarak Demirkuyu köyünü ziyaret etti. Kurtalan Kaymakamlığı, Siirt Üniversitesi Mesleki ve Kariyer Topluluğu öğrencileri ile Siirt Kızılay Şubesi tarafından Demirkuyu İlkokulunda öğrenim gören öğrenciler için hazırladıkları kırtasiye, giyim, kitap ve çeşitli sağlık ürünlerini öğrencilere dağıtıldı.

Okul bahçesinde öğrencilerle birlikte kar topu oynayan Vali Aydın ve beraberindeki heyet, daha sonra Derince köyünde incelemelerine devam etti. Derince köyü Muhtarı Cengiz Bingöl' den bilgi alan Vali Aydın buradaki vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

İncirlik köyü ilkokulunu da ziyaret eden Vali Aydın burada yaptığı açıklamada; "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamak, bizlerin asli görevidir. Bugün Kurtalan ilçemize bağlı üç köyümüzde incelemelerde bulunarak, hem vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde inceledik, hem de okullarımızı ziyaret ederek, öğrencilerimizi sevindirdik. Kurtalan Kaymakamlığı, Siirt Üniversitesi Mesleki Kariyer Topluluğu öğrencileri ve Kızılay Siirt şubemizin, öğrencilerimize yaptıkları bu anlamlı yardımlardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Kurtalan'a Yurt Müjdesi

Siirt il genelinde eğitim yatırımlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Vali Aydın, "Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında Kurtalan ilçemize 600 bin TL ödenek ile 50 yataklı Kız öğrenci yurdu yapımı için ödenek tahsis edildi. En kısa sürede ihaleye çıkılarak, Kurtalan ilçemize 50 yataklı kız öğrenci yurdunun yapılacaktır" belirtti.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Aydın İncirlik Kurtalan Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title